De winnende cv-zoekwoorden: tips en voorbeelden

Zoek werk

Krachtige zoekwoorden in de titel van het cv

Of u nu reageert op een baanaanbieding of een ongevraagde sollicitatie voorbereidt, uw cv moet een titel hebben. De CV-titel is het eerste dat zichtbaar is. Goed geschreven en met de juiste trefwoorden weet de recruiter in één oogopslag dat jouw sollicitatie past bij de te vervullen functie. Als je cv geen trefwoorden of een trefwoord bevat naast de functie die je zoekt, dan maak je het hem niet gemakkelijk en kan je sollicitatie worden afgewezen.

Wat zijn de krachtige trefwoorden om in de titel van het cv in te voegen?

Trefwoorden die zo dicht mogelijk bij de gezochte functietitel aansluiten

Uw titel moet vooral gepersonaliseerd zijn. Algemene titels zoals “Camille Henri’s CV” of “Job search” moeten vermeden worden. Je titel moet bestaan ​​uit: trefwoorden die het dichtst bij de gezochte functietitel blijven. Om dit te doen, moet u de vacature zorgvuldig lezen en ontcijferen en het bijbehorende trefwoord identificeren.

Bijvoorbeeld: als het bedrijf in zijn advertentie aangeeft dat het op zoek is naar zijn toekomstige commercial, dan is het dit trefwoord dat in je cv-titel moet voorkomen: “Commercieel”.

De gezochte activiteitssector of een vaardigheid/ervaring die specifiek voor u is

Je moet ook voeg de activiteitssector toe waarnaar u op zoek bent of een vaardigheid/ervaring die specifiek voor u isom je te onderscheiden van andere kandidaten.

Bijvoorbeeld: “Verkoper in de voedingssector”, “Drietalige Frans-Engels-Chinese verkoper in mobiele telefonie” of zelfs “Verkoopmanager in de farmaceutische industrie voor 10 jaar”.

Wed niet op algemene kenmerken die van een medewerker worden verwacht zoals “luisteren”, “serieus” of zelfs “jong en dynamisch”.

Goed om te weten : als je een ongevraagde sollicitatie voorbereidt, moet je ook je cv-titel personaliseren. Je kunt de titel van de baan die je zoekt aangeven en een vaardigheid/ervaring toevoegen die jou kenmerkt. Als je geen inspiratie meer hebt, kun je advertenties bekijken in de buurt van de baan die je zoekt.

Noteren : sommige wervingsbureaus gebruiken software om een ​​eerste screening van cv’s uit te voeren. Deze werken op trefwoorden. Door de juiste zoekwoorden in je titel te gebruiken, heb je een grote kans om gelezen te worden door een recruiter.

Technische trefwoorden specifiek voor het beroep verspreid over het cv

Elk beroep gebruikt zijn eigen woordenschat. We praten ook over vakjargon. Je moet de zien technische zoekwoorden verspreid over de advertentie en neem ze op in uw cv. Het doel is om de recruiter duidelijk te maken dat je past bij het profiel van de gezochte kandidaat en dat je weet waar je het over hebt.

Wat zijn deze technische trefwoorden? Het kan gaan om de gebruikte software, werk- of evaluatiemethoden, gebruikte technieken, enz.

Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een baan als Sales Manager, gebruik dan gerust specifiek jargon. “Omzetstijging”, “commerciële marge”, “commerciële prestaties”, “kwartaaldoelstellingen”, “Premium”…

Hervat trefwoorden die door bedrijven zijn gezocht

Menselijke of technische kwaliteiten gezocht door bedrijven

Sommige zoekwoorden zijn bijzonder populair bij recruiters omdat ze dat zijn: menselijke of technische kwaliteiten gezocht door bedrijven. Neem de tijd om de trefwoorden die u belangrijk lijken in de advertentie te onderstrepen en op te nemen in uw cv.

De trefwoorden van de jobaanbieding om in je cv te vermelden kunnen zijn:

  • verwachte kwaliteiten (creatief, leiderschap, gevoel voor service, enz.): ze moeten worden opgenomen in de CV-sectie van Professionele ervaring, maar ook in de sectie die is gewijd aan uw Soft skills of uw Centers of interest.
  • uit te voeren opdrachten (aansturen van een team van 5 personen, opzetten van een project, te bereiken doelstelling, enz.): om de rekruteerder te laten zien dat je ze kan uitvoeren, moet je hem bewijzen dat ze overlappen met je eerdere ervaringen. Om dit te doen, voert u de overeenkomstige trefwoorden in het gedeelte Beroepservaring van uw cv in en illustreert u deze met uw ervaring.
  • motivaties (dynamisch, uitdagingen aangaan, georganiseerd…): het is een kwestie van de overeenkomstige trefwoorden vermelden in de verschillende rubrieken van je cv.

Aanpassing en flexibiliteit, de nieuwe trefwoorden na de Coronavirus-epidemie

De Coronavirus-epidemie herschikt de wervingskaarten een beetje. Bedrijven die rekruteren zullen nieuwe kwaliteiten zoeken. Cv-trefwoorden die recruiters aanspreken, laten zien dat je aanpassingsvermogen en rebound. Maar ook jouw faculteit van autonomie omdat telewerken de belangrijkste manier van oefenen van zijn werk zal worden.

Welke zoekwoorden moet je concreet op je cv zetten? voorwaarden flexibel, autonoom, verandermanagement, vertrouwen worden termen en kwaliteiten verwacht van recruiters.

Lees voor meer informatie ons speciale artikel 4 tips om recruiters te verleiden na opsluiting.

Ons advies : Vermijd bij het schrijven van je cv zo veel mogelijk bootuitdrukkingen en kant-en-klare zinswendingen. Het perfecte cv moet nuttige trefwoorden bevatten en gepersonaliseerd zijn.