CV-middelen: hoe onderscheid je je van de anderen?

Zoek werk

1eh voordeel van het CV: een aantrekkelijke presentatie

Ontwerp een eenvoudig en mooi cv, goed leesbaar: plaats titels, ventileer, verwijder de minder relevante informatie om de belangrijkste kwaliteiten en vaardigheden voor de functie te benadrukken. Geef een indruk van duidelijkheid, geef de voorkeur aan nuchterheid: gebruik eenvoudige lettertypen en vermenigvuldig geen stijlen of kleuren.

Ons advies : zorg dat je cv op één pagina past en heel goed proeflezen of laten nalezen. Spelfouten zijn absoluut verboden.

Relevante onderwerpen zoals 2e voordeel van het CV

Essentieel bij het opstellen van je cv: de keuze van de te ontwikkelen rubrieken. Geef prioriteit aan de essentie. De kans is groot dat deze voldoende zijn. Werk aan de titel van uw rubrieken zodat ze zoveel mogelijk overeenkomen met het gezochte profiel.

Ons advies : haast je niet om je koppen te definiëren: neem de tijd om zelf te solliciteren en ontdek ons ​​advies voor het maken van een goed cv.

3e voordeel van het cv: een sprekende titel

Veel kandidaten geven hun cv een titel met de woorden van de vacature waarop ze reageren. De keuze van de titel van het cv is echter niet onbelangrijk: het is het eerste dat de recruiter zeker zal lezen. Houd bij het kiezen van een sprekende titel rekening met het profiel dat u zoekt, maar zorg ervoor dat u deze zo formuleert of invult dat u duidelijk maakt wat u kan onderscheiden van andere kandidaten.

4e voordeel van het cv: aanzienlijke professionele ervaring

Een goed cv is een profiel aangepast aan de aangeboden functie. Om dit te doen, classificeert u uw ervaringen op de juiste manier en geeft u ze een krachtige titel. Een beknopte en goed doordachte beroepservaringsectie is een absolute troef.

Ons advies : leer hoe u een jobaanbieding ontcijfert om uw professionele ervaring tijdens elk van uw sollicitaties beter te benadrukken.

Vaardigheden die het verschil maken zoals 5e voordeel van het cv

In lijn met je achtergrond en afhankelijk van de functie die je nastreeft, kun je je vaardigheden in de loop van je ervaring opnemen of ervoor kiezen om ze in een vak of in een apart gedeelte te benadrukken. Het belangrijkste is om de CV-vaardigheden verstandig te kiezen.

Als het passend is om de door de werkgever gezochte vaardigheden (aangehaald in het aanbod of noodzakelijk voor het soort functie) op te nemen, probeer dan deze essentiële vaardigheden aan te vullen met andere, meer persoonlijke vaardigheden die het verschil kunnen maken met een baan. Dit kunnen aanvullende, meer geavanceerde vaardigheden zijn of gedragsvaardigheden waar steeds meer vraag naar is.

6e voordeel van het CV: een samenhangend professioneel project

Recruiters kunnen in de war raken door een atypisch carrièrepad. Uw professionele project moet coherent lijken en in overeenstemming zijn met de gezochte job. De werkgever moet op het eerste gezicht zien waartoe je in staat bent en deze informatie moet hij kunnen koppelen aan jouw bereidheid om in het bedrijf te komen.

Ons advies : als je verschillende ervaringen hebt, probeer dan na te denken over je titels om het verspreidingseffect dat deze zouden kunnen veroorzaken te minimaliseren. Bovendien zijn het de meest recente ervaringen die het belangrijkst zijn: je kunt oudere ervaringen ‘samenvatten’ als ze niet helpen om de samenhang van je reis te verstevigen.

7e voordeel van het cv: een gepersonaliseerd profiel

Om op te vallen en je profiel op te fleuren, kun je nadenken over het personaliseren van je cv. Afgezien van het belang van de titel, moet u niet beknibbelen op de paar teaserregels als u van plan bent dit gedeelte op te nemen. U kunt uw interessegebieden benadrukken, vooral als deze waarschijnlijk sommige van uw vaardigheden ondersteunen. Ten slotte kan het opnemen van uw foto ook het document vermenselijken, in dit geval kiezen voor een geslaagde foto, goed ingelijst en goed belicht, waarop u lacht.

Actuele en actuele informatie, 8e voordeel van het CV

Het hebben van een up-to-date CV is een echte troef. Wanneer u uw cv bewerkt voordat u solliciteert voor een baan, ga dan niet alleen terug naar de laatste versie die u had en pas de titel of de teaser aan. Het is zeker nuttig om bepaalde kopjes te herhalen om ze aan te passen aan de functie in kwestie: elementen die u had teruggetrokken of die minder zichtbaar waren, kunnen van de ene toepassing naar de andere van belang blijken te zijn. Zorg er ook voor dat u uw persoonlijke gegevens bijwerkt: adres, telefoon, leeftijd, kinderen, enz.

Noteren : Het perfecte cv waar je naar streeft, bestaat waarschijnlijk niet, maar een aantal veelvoorkomende cv-fouten kunnen gemakkelijk worden vermeden, en het zijn niet altijd de meest voor de hand liggende dingen die als eerste in je opkomen. Let op triviale details!