Parijs verlaten om in het westen te werken

Zoek werk

Parijs verlaten om in het Westen te werken: belicht je echte motivaties

Durf en ga uit van je motivatie om Parijs te verlaten! Behoefte aan groen, een grotere ruimte, een exterieur, kosten van levensonderhoud, beperking van vervuiling, verbetering van de balans tussen werk en privé, vermindering van de woon-werktijd woon-werkverkeer… verberg de echte redenen niet voor de recruiter uw wens om van baan, regio te veranderen en zelfs stad. Geprikkeld worden door een betere leefomgeving in Nantes of Rennes is een zeer valide argument voor een recruiter.

Lees ook >> Hoe recruiters jouw motivatie beoordelen in een sollicitatiegesprek

Overdrijf uw salarisverwachtingen niet

Sébastien Mins, die het wervingsbureau Cap Search in Nantes runt, is zelf een voormalige Parijzenaar die vertrok op zoek naar nieuwe horizonten. Hij vindt dat het salaris vaak problematisch is. “De kosten van levensonderhoud zijn niet hetzelfde in de provincies, de aangeboden salarissen zijn over het algemeen 20% lager dan de Parijse salarissen. Sommige kandidaten vinden het moeilijk om het te accepteren”. Dus, als je droom is om Parijs te verlaten om in het Westen te gaan werken: zorg ervoor dat je je claims terugbrengt tot een acceptabele drempel!

Lees ook >> Verlaging van je salarisverwachtingen voor je droombaan, goed idee?

Bereid uw verhuizing van Parijs naar het westen voor

“Verhuizen kan ook een belemmering zijn”, merkt Sébastien Mins op. Hoewel sommige recruiters alleen lokale leidinggevenden inhuren, blijven de meeste open. Maar op één voorwaarde: “Dat de kandidaat georganiseerd en voorbereid is op zijn verandering van leven”. Het is niet genoeg om de grijsheid van Parijs te willen verlaten. Het is ook noodzakelijk om zijn keuzes tot het einde toe te nemen. Wees georganiseerd en laat de recruiter zien dat het voorbereiden van een verhuizing je niet afschrikt.

>> Lees onze artikelen voor meer informatie en om uw verhuizing beter voor te bereiden:

Parijs verlaten om in het Westen te gaan werken: bereid je goed voor op je sollicitatiegesprek

Zoals bij elk sollicitatiegesprek, of het nu in Parijs of in het Westen is, moeten een paar basisregels worden gevolgd om te slagen:

  • Zorg voor je uitstraling.
  • Op tijd aankomen.
  • Stel jezelf voor: je opleiding, je achtergrond.
  • Laat zien dat je het bedrijf hebt onderzocht.
  • Laat zien dat je gemaakt bent voor deze functie.
  • Zorg voor je uitgang.

Er zijn echter een paar valkuilen die je moet vermijden als je Parijs wilt verlaten om in het westen van Frankrijk te gaan werken:

  • Het label “komt uit een grote Parijse doos” is geen blanco cheque: voel je niet superieur omdat je in Parijs hebt gewerkt.
  • Stel vragen over de stad, maar herhaal niet elke vijf minuten “hoe mooi de omgeving is”.
  • Waarschuwing: in het “shine brush”-genre over de deugden van de regio’s, overdrijf het niet. “Werk buiten Ile-de-France, het is ook geen vakantie”, zegt Sébastien Mins.

Lees ook >> 7 sleutels om een ​​goede eerste indruk te maken in een sollicitatiegesprek

>> Raadpleeg onze vacatures om te werken in Rennes of Nantes op .