Het executive CV –

Zoek werk

De te waarderen ervaringen in het kader CV

De sectie “beroepservaring” is een van de belangrijkste in het kader-cv. Het benadrukt uw technische vaardigheden die u tijdens uw verschillende banen hebt opgedaan.

Als u reageert op een baanaanbieding, wordt deze sectie eerst door recruiters onder de loep genomen, aangezien uw vaardigheden in maximaal punten moeten overeenkomen met de vaardigheden die nodig zijn voor de te vervullen functie. Zorgt de aankondiging bijvoorbeeld voor de begeleiding van een team? Als manager stuur je meerdere medewerkers aan, dit is het moment om dit op je cv te benadrukken.

Het anti-chronologische formaat verdient de voorkeur, vooral als je meerdere ervaringen hebt: begin met de meest recente door terug te gaan naar de oudste. En zuiver regelmatig: hoe meer ervaring je hebt, hoe minder belangrijk de eersten. Na 20 jaar carrière hoef je geen stage meer te lopen tijdens je studie.

Goed om te weten : recruiters zijn dol op cijfers. Aarzel niet om het aantal medewerkers van elk bedrijf te geven, de omzet die je hebt gegenereerd als je een sales executive bent, de grootte van je team als je een manager bent, het aantal uitgevoerde projecten als je een projectmanager bent .. .

Het kader CV en het opleidingsgedeelte

Het belang van het trainingsgedeelte hangt af van uw ervaringsniveau. Een jonge afgestudeerde die nog niet veel ervaring heeft opgedaan, zal meer geïnteresseerd zijn in het detailleren van zijn initiële opleiding dan een ervaren manager. Bevind je je in dit tweede geval, geef dan gewoon je hoogste diploma aan.

Goed om te weten : als je een ervaren bestuurder bent (we spreken ook van een senior executive), vergeet dan niet om permanente educatie te vermelden, in het kader van bijvoorbeeld het CPF, dit bewijst dat je je kennis up-to-date houdt en dat je klaar bent om aan de slag te gaan uitdagingen. Vermeld in het bijzonder de cursussen die worden gesanctioneerd met een diploma of getuigschrift.

Soft skills in het kader CV

Naast technische vaardigheden mogen gedragsvaardigheden (ook wel soft skills genoemd) niet over het hoofd worden gezien in het cv van een leidinggevende. Als alleen zij je niet in staat stellen om de baan van je dromen te krijgen, kunnen ze het verschil maken met een concurrerende kandidaat als je dezelfde vaardigheden hebt. Creativiteit, emotionele intelligentie of een geest van synthese, aarzel niet om ze in je cv te tonen.

Hoe vermeld je je soft skills op je cv? U kunt ervoor kiezen om een ​​specifieke sectie “Soft skills” te maken waarin u al uw vaardigheden opsomt en illustreert die een aanvulling vormen op de vaardigheden die kunnen worden geleerd en gemeten, harde vaardigheden. Of verspreid ze in de verschillende essentiële rubrieken: je traint een rugbyteam op zondag, geeft het aan in je vrije tijd, de recruiter ziet je leidinggevende capaciteiten.

Hoe zit het met het vrijetijdsgedeelte?

Moet een rubriek hobby’s/diversen/interesses worden opgenomen in een kader-cv? Het antwoord is zonder enige aarzeling… ja! Het is vooral handig voor jongere leidinggevenden omdat het potentiële gespreksstarters geeft en vaardigheden illustreert, maar zelfs voor senior profielen kan het geen kwaad: geen enkele recruiter zal je cv afwijzen omdat je hebt gezegd dat je tennis gaat spelen.

Ons advies : Geef de voorkeur aan interessegebieden die u kunt koppelen aan professionele vaardigheden (bijvoorbeeld teamsporten). Omgekeerd, verlaat de hobby’s die leiden tot debat, zoals stierenvechten, schieten of lidmaatschap van een politieke partij.

De vorm van het kader CV

U hoeft niet te wedden op felle kleuren en een lettergrootte van 20 om de aandacht van de recruiter te trekken. Het perfecte cv, kader of niet, moet sober en eenvoudig zijn. Een recruiter ontvangt honderden sollicitaties voor dezelfde vacature. Om hem niet aan te moedigen om je cv af te wijzen, moet alle belangrijke informatie daar duidelijk vermeld staan. Blijf bij een of twee kleuren, gebruik opsommingstekens, vet de belangrijkste vaardigheden en probeer de lay-out niet extravagant te maken.

Ons advies : geef maximale prioriteit aan het CV op één pagina. En stuur het naar de recruiter in pdf-formaat om er zeker van te zijn dat hij het kan openen.