Nieuw SEPE-bericht in maart: de vacatures met de meeste vacatures en de minste kandidaten

Nieuws

Hij Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE) voor heeft gewaarschuwd Welke banen hebben een totale inzetbaarheid? in dit eerste kwartaal van 2024. In een document dat openbaar is gemaakt door het agentschap dat afhankelijk is van de Ministerie van Arbeid en Sociale Economiede oproepen verschijnen sectoren met moeilijk te bestrijken beroepen. Dat wil zeggen bedrijven of beroepen die arbeidskrachten nodig hebben, maar deze niet kunnen vinden omdat er geen kandidaten zijn die zich inschrijven.

Dit houdt in dat in de vacatures die zij adverteren, bij gebrek aan concurrentie, iedereen die aan de eisen voldoet, dat zou kunnen doen krijg de arbeidsovereenkomst. Een groot deel van deze openstaande vacatures bevindt zich in de maritieme sectorin kustgebieden, maar ook in timmerwerk, metallurgie, obers of op het gebied van sport, waar ze op zoek zijn naar instructeurs, coaches en zelfs professionele atleten. Deze gegevens komen overeen met de gegevens die al in 2023 werden gezien, met weinig variatie in de betrokken beroepen.

Uit de meest recente werkloosheidsgegevens (februari 2024) blijkt dat de inzetbaarheid is toegenomen, met enkele kleine gaten in de werkgelegenheid voor jongeren. Desondanks bedraagt ​​het aantal werklozen 2.760.408 mensen. Minister Yolanda Díaz verzekerde toen dat de arbeidsmarkt er nu beter voorstaat dan vijf jaar geleden.

Banen met 100% werkgelegenheid

De banen die door de staatsdienst voor arbeidsvoorziening als volledige werkgelegenheid zijn aangekondigd, bevinden zich in verschillende sectoren, waarvan de maritieme sector in het oog springt. Er zijn geen kandidaten die hun cv sturen naar vacatures voor bijvoorbeeld koelkasten, machinisten, obers of scheeps- en passagiersassistenten.

De mogelijkheid om in de nautische sector te werken wordt gewaardeerd in kuststeden zoals Almería, Cádiz, Asturië of de Balearen, onder andere. In de bouwsector zijn ook enkele beroepen vacant, meestal gerelateerd aan het besturen van machines zoals mobiele of vaste kranen. Aluminiummonteurs, lassers of timmerlieden worden ook benadrukt als opties voor werklozen die dringend een baan nodig hebben.

Bedrijven kunnen ook geen coaches en sportinstructeurs vinden op de Canarische Eilanden, waar ook een tekort is aan professionele atleten, of in Castilla La Mancha. In Catalonië is er een gebrek aan coaches voor verschillende sporten.

Hoe solliciteer je op een moeilijk invulbare functie in het SEPE?

Als u de gegevens kent die worden aangeboden door de staatsdienst voor arbeidsvoorziening, is het gemakkelijker om te weten waar u het cv naartoe moet sturen, zodat u vrijwel 100% mogelijkheden heeft om een ​​arbeidsovereenkomst te ondertekenen. In dit geval zullen we moeten wachten tot een van deze vacatures gepubliceerd wordt in de lijst met vacatures die dagelijks wordt bijgewerkt via 'Empléate' (nu in onderhoud).

Wanneer ze worden gepubliceerd, hoeft u alleen degene te selecteren waarnaar u de sollicitatie wilt sturen en de registratieprocedure te voltooien om de baan te krijgen.