Maximale verontwaardiging over deze jobaanbieding waar een korte ober naar op zoek is: “de tijd van het circus is voorbij”

Nieuws

Baanonzekerheid in de horeca is algemeen bekend. Er zijn veel obers en koks die op sociale netwerken de arbeidsomstandigheden en salarissen die in vacatures worden aangeboden, aan de kaak durven stellen. En in het bijzonder is er een X-account (voormalig Twitter) dat verantwoordelijk is voor het blootleggen van al deze gevallen van overexploitatie van arbeid. ‘Ik ben een ober’wat voor veel opwinding heeft gezorgd met een van de nieuwste publicaties.

Daarin verzamelt hij een baanaanbieding met een meest opvallende eis: Ze zijn op zoek naar een korte ober voor op privéfeesten. “Het idee is om te dienen en te entertainen. Dit zijn verjaardagen en privéfeesten voor elegante en goed opgeleide mensen en de taak bestaat uit het naar hun kamer brengen van klanten, het serveren van drankjes, het brengen van ijs, het maken van foto’s, het praten en dansen met klanten.”

Aan de functies voegen ze de volgende slogan toe: “We zijn op zoek naar speciale mensen die onze nachten zullen opfleuren en magisch maken.” En het is aan het einde van de baanaanbieding, wanneer echt wordt onthuld naar wie ze op zoek zijn: “Als je een dwerg bent of een bijzondere kwaliteit hebt, wachten we op je CV en een foto”. Iets dat allerlei reacties heeft uitgelokt, waarbij de publicatie ruim 4.000 likes en 500 reacties heeft.

“Is de tijd om naar het circus te gaan om dwergen te zien niet voorbij?”

De meeste berichten stellen deze vacature in vraag en zijn tegen de vereiste vereiste: “Is de tijd om naar het circus te gaan om dwergen te zien niet voorbij?”,,Gaan we terug naar het circus van de bebaarde vrouw en het gooien van dwergen uit een kanon? “Ik wil dat de wereld ophoudt een dystopie te zijn!”, of “We missen anarchistische vakbonden zoals die van 110 jaar geleden. (Hallo, Nationale Rechtbank!)” zijn er enkele.

Er bestaat ook een consensus dat wat er werkelijk wordt gezocht bij hun aanwerving iets totaal anders is: “Opgeleide en elegante mensen = rijke kinderen die geen contact willen hebben en denken dat ze elke werknemer kunnen vernederen in ruil voor geld”, ‘Het is de subtiele manier om te zeggen dat we op zoek zijn naar dwergen, zodat onze klanten op hun hoede zijn’ of ‘De advertentie is zo lang. “Jester Wanted” is veel korter.”

Zoals alles denken sommige mensen dat er geen reden is om het werkaanbod te bekritiseren, en beweren dat de omstandigheden “goed” zijn, waarbij ze tussen de 50 en 100 euro per nacht vragen voor 5 uur: “man € 100 voor 5 uur werk dat je doet ober en public relations die met klanten praten en naar hun leven luisteren, wat ze in de meeste gevallen doen. Ik zie het niet als een slechte baan, ik werk in een bar, ik krijg minder betaald en ik breng meer uren door en ik zou een graad in psychologie moeten hebben” of “Dus wat zie je hier als een probleem? Ze zijn op zoek naar iets specifieks en dat is alles”, zijn enkele voorstanders van berichten.