Job dating, waarom zou je daarheen gaan?

Zoek werk

Ontmoet zoveel mogelijk werkgevers tijdens een jobdating

Dit is het doel van de oefening: een maximum aan bedrijven zien in een minimum van tijd. Dit vergroot uw kansen om de aandacht van ten minste één recruiter te trekken. De tegenhanger is dat ze ook veel kandidaten zien, het kan zijn dat je moeite hebt om op te vallen.

Ons advies : plan iets om op te vallen (anekdote, origineel cv, ongebruikelijke introductie, visitekaartje, enz.).

Lees ook >> Hoe schrijf je je cv?

Jobdating: test je elevator pitch

Je hebt 30 seconden om jezelf als sollicitant voor te stellen en te overtuigen: het is het concept van de elevator pitch, ook wel lightning pitch genoemd, die je in deze situatie bijzonder goed van pas komt en waarmee je als dat je iemand ontmoet die je kan helpen bij het zoeken naar werk.

Ons advies : bouw het op rond drie trefwoorden en werk aan de herfst.

Oefen het sollicitatiegesprek

De setting zal je waarschijnlijk stress bezorgen… En dat is niet erg. Zo kunt u zien hoe u in deze situatie reageert en vertrouwd raken met de interviewoefening. Omdat u er meerdere achter elkaar passeert, heeft u bovendien de mogelijkheid om de situatie indien nodig te corrigeren.

Ons advies : voor een “echt” sollicitatiegesprek, bereid je goed voor!

Lees ook >> De 20 meest gestelde vragen ter voorbereiding op je sollicitatiegesprek

Breid je netwerk uit door naar een baan te gaan daten

Job dating stelt je in staat om atypische bedrijven te ontmoeten. Deelnemende bedrijven zijn niet per se de bedrijven die je zou denken. Ze tonen openheid en originaliteit door het spel van dit soort ontmoetingen te spelen.

Ook als het evenement niet direct tot een functie leidt, heb je al veel mensen in jouw branche ontmoet, of het nu recruiters of andere kandidaten zijn. Contacten die altijd goed zijn om te maken. Een belangrijk voordeel, je ontmoet de recruiters live. Wanneer je solliciteert via de traditionele kanalen (, corporate career site, open sollicitatie, enz.), weet je niet zeker of je cv op het bureau van de recruiter terechtkomt. Bij job dating is hij het die je direct ontvangt. De eerste indruk telt! Let op je jurk en je handdruk.

Ons advies : visitekaartjes meenemen.

Lees ook >> Netwerk: 5 tips om contact te maken

Jobdating: dé kans voor jou om je professionele achtergrond uit te leggen

Als je een atypische carrière in het bedrijfsleven hebt, is jobdating een kans om mensen die je anders misschien niet zouden hebben ontvangen ervan te overtuigen dat je ondanks alles over de vereiste vaardigheden beschikt.

Ons advies : weet gaten of ongebruikelijke overgangen in je cv te verklaren.

Lees ook >> Welke e-mail te sturen na een sollicitatiegesprek?