Inzicht in gezondheid en welzijn en 10 manieren om beide te verbeteren

Vooruitgang op het werk

Stress is een mondiaal gezondheidsprobleem. Het treft de meeste mensen, zelfs jonge mensen. Chronische stress dringt door in elk aspect van ons leven en neemt onze gedachten in beslag. Het kan het moeilijker maken om een ​​gezond leven te leiden, waardoor middelenmisbruik wordt gestimuleerd, chronische ziekten toenemen en de algehele gezondheid afneemt.

Hoewel stress van veel plaatsen kan komen, is werk een veelvoorkomende boosdoener. Recente gegevens laten zien 64% van de werknemers ervaart regelmatig stress aan het werk.

Gestresste, gefrustreerde werknemers komen 37% vaker voor afwezig op het werk18% minder productiefen 15% minder winstgevend dan hun tegenhangers.

Voorbeelden van gestresste werknemers zijn bezorgers, magazijnmedewerkers en programmeurs die onder hun bureau slapen. Ze werken langere uren vanwege de grote vraag of vanwege de bedrijfsdoelstellingen en het beleid. Het resultaat is overdreven spanning. Deze trend verhoogt de kans op letsel en uitputting, waardoor de gezondheid van werknemers wordt geschaad.

Ruim 90% van de Amerikanen werknemers melden dat ze “extreme stress” ervaren op hun werk. Overmatige stress maakt het moeilijker om ‘het werk op het werk achter te laten’, waardoor het welzijn afneemt.

Sommige bedrijven reageren op deze klachten met een hernieuwde inzet welzijn van de werknemer. De grotere problemen van de moderne werkplek blijven echter bestaan.

10 manieren om uw gezondheid en welzijn te verbeteren

Meer welzijn in uw dagelijks leven brengen is net zo eenvoudig als het toevoegen van nieuwe, gezonde gewoonten. Het bouwen van deze praktijken kan de gezondheid van alle leeftijden en soorten mensen verbeteren.

Hier zijn een paar toptips:

1. Maak contact met anderen

Relaties met andere mensen zijn van cruciaal belang voor ons welzijn en onze geestelijke gezondheid, en met goede reden. Mensen zijn sociale wezens. We zijn geëvolueerd om in hechte groepen van andere mensen te leven. In evolutionaire termen hing onze overleving ervan af.

Hoewel de samenleving is geëvolueerd, hangt ons welzijn er nog steeds van af verbinden met anderen. Betekenisvolle relaties versterken ons gevoel van doelgerichtheid, en tijd met anderen bevordert gezond gedrag.

Hier zijn een paar manieren om verbinding te maken, zelfs op afstand:

 • Voer een FaceTime- of Zoom-gesprek met een vriend of geliefde
 • Zorg voor quality time met uw partner, huisgenoten, kinderen of wie dan ook met wie u een huis deelt
 • Versterk uw verbindingen door uw buren te leren kennen
 • Stuur een sms om een ​​vriend(in) te laten weten dat je aan hem of haar denkt
 • Start een online boekenclub of zoek een nieuwe hobby met een groep
 • Ga naar buiten voor een wandeling met een goede vriend of geliefde

2. Wees lichamelijk actief

Lichaamsbeweging kan de slaap verbeteren, uw humeur verbeteren en angst, depressie en stress verminderen.

Studies tonen dat aan fysieke activiteit kan een depressie helpen matigen even effectief als antidepressiva.

Als u de vruchten wilt plukken van oefening voor welzijn, je kunt klein beginnen. Een recente recensie geassocieerd met oefenen een afname van psychische problemen en een toename van gunstige effecten zoals verbeterde slaap.

3. Leer nieuwe vaardigheden

Leren is meer dan een positieve manier om te leren besteed uw vrije tijd. Het is ook een uitstekende manier om uw welzijn te behouden.

Onderzoek toont aan dat leren het zelfvertrouwen en het zelfrespect vergroot. Het bevordert het doel, helpt bij het opbouwen van verbindingen met anderen en kan de cognitieve veroudering vertragen.

Met dat in gedachten, ga erop uit en leer iets nieuws. Gebruik een taalapp om een ​​taal te leren. Schrijf je in voor een les aan een plaatselijke universiteit. Een cursus controleren. Luisteren naar podcasts over geestelijke gezondheid of welzijnsinhoud. Het is leuk en goed voor je welzijn.

4. Geef aan anderen

Vrijgevigheid voelt hoe dan ook geweldig, maar het kan ook uw welzijn verbeteren.

Als je op zoek bent naar een manier om iets terug te geven, begin dan bij je gemeenschap. Onderzoek gemeenschapsorganisaties die goede doelen steunen waarin u geïnteresseerd bent. Doneer geld of tijd aan een plaatselijke voedselbank of opvangcentrum.

Er zijn duizenden manieren om liefdadig te zijn, dus je kunt een goed doel vinden dat aansluit bij jouw interesses.

5. Besteed aandacht aan het heden

De meesten van ons hebben uit de eerste hand ervaren hoe stressvol het is om met onze gedachten in het verleden te blijven hangen of ons zorgen te maken over de toekomst. Als we in het verleden leven, raken we verstrikt in schaamte, woede en spijt.

Als we ons op de toekomst concentreren, is het gemakkelijk om stil te staan ​​en angst en verwachting op te wekken over wat gaat komen.

Mindfulness kan je aandacht in het hier en nu centreren. De Mayo Clinic definieert het als je intens bewust zijn van wat je voelt, zonder interpretatie of oordeel.

Het beoefenen van mindfulness helpt je meer tijd door te brengen in de wereld om je heen zoals die is, en niet zoals je hoopt of vreest dat die zal zijn. Na verloop van tijd kan mindfulness veel voordelen voor de gezondheid en het welzijn bevorderen, waaronder:

 • Verminderde stress
 • Minder angst en depressie
 • Beter humeur en vooruitzichten
 • Meer focus

Als je meer mindfulness in je dagelijkse leven wilt integreren, kun je hulp krijgen van een mobiele app. Je kunt het doen ademhalingsoefeningenloopmeditatie, oefening zoals yoga of andere oefeningen om je geaard te houden.

6. Zorg voor regelmatige controles

Regelmatige gezondheids- en tandartsbezoeken kunnen zowel uw welzijn als uw lichamelijke gezondheid verbeteren. Routinematige controles helpen u potentiële gezondheidsproblemen te voorkomen of aan te pakken. Door een ontmoeting met gezondheidsprofessionals kunt u uw zorgen bespreken en de zaken op het goede spoor houden.

Als uw gezondheid onder controle is, kunt u zich concentreren op het dagelijks leven en uw welzijn op andere manieren verbeteren.

7. Verbeter de slaapkwaliteit

Leven met zes uur slaap is misschien mogelijk, maar het is niet bevorderlijk voor je welzijn geestelijke gezondheidszorg reis. Het verhogen van de duur en kwaliteit van de slaap kan uw hartslag, bloeddruk en stress verlagen.

Maken slaap hygiëne een focus van je dag. Kom vroeg tot rust van de schermen (idealiter twee uur voor het slapengaan). Creëer een ontspanningsritueel dat voor jou werkt. Het kan meditatie zijn, een warm bad of stilte leestijd. Wat het ook is, bereid je geest en je omgeving voor op een goede nachtrust.

8. Eet voedzaam voedsel

Ons lichaam heeft het juiste nodig voedingsevenwicht om te gedijen. Neem de tijd om uw maaltijden te plannen, zodat u de juiste componenten voor een gezond voedingspatroon opneemt. Beperk geraffineerde suikers, alcohol en cafeïne, omdat deze gezondheidsfactoren zoals slaap beïnvloeden.

Let op wat je lichaam is niet wil ook. Vermijd bijvoorbeeld voedingsmiddelen die nadelige effecten veroorzaken ontsteking. Als je bijvoorbeeld darmproblemen hebt, experimenteer dan met het verwijderen van zuivel of gluten om te zien of je een verandering merkt. Het identificeren van voedseltriggers kan uw gezondheid en uw mentale welzijn verbeteren.

9. Breng tijd buiten door

De gezondheids- en gelukseffecten van de natuur reiken verstrekkend. Uitgaven tijd in de zon, op de oceaan, of gewoon door frisse lucht te krijgen, helpt je te resetten en je middelpunt te vinden. De natuur biedt ook een gezonde onderbreking van onze technologiezware wereld.

Zoek plekken die je inspireren en kalmeren. Plan die bezoeken, of neem de tijd om ervan te genieten als het leven zwaar lijkt. Dit heeft langdurige gezondheids- en welzijnsvoordelen. Welzijnscoaching kan je helpen ze allemaal beter te omarmen.

10. Oefen dankbaarheid

Het beoefenen van dankbaarheid verschuift de focus van wat er ontbreekt naar wat er beschikbaar is in je leven. Als u dit doet, kunt u uw gevoel van tevredenheid en welzijn vergroten. Denk na over de dingen waar je dankbaar voor bent. Begin of eindig uw dag met het tellen van uw zegeningen, en uw welzijn kan snel verbeteren.

Waarom gewoonten zo belangrijk zijn voor de gezondheid en het welzijn

Gewoonten spelen een cruciale rol bij het creëren van de basis van onze dagelijkse ervaring. Wanneer u betere gewoonten opbouwt, bereidt u zich voor gedragingen die positievere resultaten opleveren. Consistente actie zorgt ervoor dat het gedrag in de loop van de tijd gemakkelijker vol te houden is. Het zorgt er ook voor dat het een onderdeel wordt van je zelfperceptie.

Het maken van een gewoonte van het drinken van water zet bijvoorbeeld de toon hydratatie gedurende de dag. Iemand worden die gewoonlijk boven al het andere naar water grijpt, heeft veel positieve effecten. Goede gewoonten verminderen ook stress door structuur en voorspelbaarheid te bieden. Na verloop van tijd worden kleine veranderingen verbeteringen in uw fysieke en mentale gezondheid. Door prioriteit te geven aan het aanleren van gezonde gewoontes, kun je een betere toekomst opbouwen.

Waarom u prioriteit moet geven aan gezondheid en welzijn

Er zijn genoeg redenen om uw gezondheid en welzijn op de eerste plaats te zetten:

 • Betere levenskwaliteit: Door prioriteit te geven aan gezondheid en welzijn kunt u meer plezier beleven
 • Minder ziektedagen: Focussen op een goede gezondheid kan leiden tot minder ziektes
 • Betere relaties: Als u zich goed voelt over uzelf, verbeteren uw interacties met anderen
 • Meer zelfvertrouwen: Bereiken welzijnsdoelen gerelateerd aan gezondheid en fitheid verhoogt het gevoel van eigenwaarde en de eigen effectiviteit
 • Sterkere veerkracht: Door welzijn voorop te stellen, krijgt u de beschikking over weerstand tegen de uitdagingen van het leven
 • Meer energie: Regelmatige lichaamsbeweging en goede voeding verhogen het energieniveau om dagelijkse taken gemakkelijker te maken
 • Levensduur: Het behouden van uw gezondheid kan leiden tot een langer leven

Zet gezondheid en welzijn centraal met BetterUp

Gezondheid en welzijn zijn meer dan alleen maar ‘nice to have’. Beide zijn essentieel voor ons functioneren, geluk en vervulling.

In de snelle en vaak hectische wereld van vandaag is het gemakkelijk om gezondheid en welzijn te laten liggen.

Gelukkig zijn er veel manieren waarop je je mentale en fysieke gezondheid kunt verbeteren. Het begint met begrijpen wat welzijn creëert en weten hoe dit te bereiken. Door mindfulness, beweging, leren en verbinding kun je je welzijn en gezondheid drastisch verbeteren.

Als u een partner wilt die u helpt op uw reis naar een betere gezondheid en welzijn, vind vandaag nog een BetterUp Coach.