In pyjama: de nieuwe dresscode die een revolutie teweegbrengt in bedrijven

Nieuws

Een van de positieve dingen van telewerken is dat je in pyjama kunt werken, iets onwaarschijnlijks, zo niet onmogelijk, als je op kantoor gaat werken. Nu groeit er in China een nieuwe trend als een manier om dit te bereiken vraag naar het opleggen van kledingvoorschriften bij bedrijven. In badjas, wollen sokken en zelfs pantoffels naar het werk.

Deze nieuwe revolutie ontstond toen de baas van een werknemer haar aandacht vestigde op haar jurk toen ze op het werk aankwam en haar omschreef als “te informeel of slordig”en suggereerde dat “het gerepareerd moest worden om het imago van het bedrijf in stand te houden.”

Door alle commotie die gaande is over de arbeidsomstandigheden en de toekomst van generatie Z, de jonge vrouw kwam in opstand tegen haar baas en hiervoor plaatste hij een video op Duyin, het sociale netwerk dat in China vergelijkbaar is met TikTok. Daarin zag je het meisje in een pyjama, pantoffels en een paar handschoenen.

De video ging snel viraal onder de hele jonge samenleving en verspreidde zich onder het label van “onbeleefde outfits voor op het werk” van Wiboo, het sociale netwerk dat gelijkwaardig is aan Twitter, nu X in Spanje en ook Xiaohongshu, wat hetzelfde is als wat we kennen van Instagram.

Veel van deze jonge mensen willen via deze eisen de manier veranderen waarop zij naar werk kijken en veel van de arbeidsomstandigheden die worden ingevoerd.

De gratis dresscode die in kantoren wordt geïmplementeerd

In veel westerse landen zijn er enkele bedrijven die dit al hebben geïmplementeerd “Informele vrijdagen” een nieuwe maatregel waarmee medewerkers gekleed naar hun werk kunnen gaan zoals zij dat willen, zonder zich aan de dresscode te hoeven houden.

Dit soort acties bieden werknemers meer vrijheid, die zich kunnen kleden zoals zij willen, met korte broeken, T-shirts of zelfs tanktops, zonder dat ze stropdassen of clip-on pakken hoeven te dragen.