ICT en telecom: salarisschalen 2015

Loon

IT doet het nog steeds erg goed, en dat zal ook in 2015 het geval zijn, waarschuwt het wervingsbureau Hays in zijn beloningsenquête 2015, exclusief onthuld door op 9 januari. In alle bedrijven is zijn plaats strategisch geworden. Het aannemen van personeel neemt toe dankzij de wildgroei aan interne projecten die betrouwbare IT-systemen vereisen. Het is een van de weinige sectoren waar veel jonge afgestudeerden worden aangenomen. Op het gebied van bankieren en verzekeren is de meeste vraag naar IT-professionals. Software-uitgevers werven altijd een bepaald aantal IT-profielen aan, zoals ontwikkelaars.

Weinig verandering in loon

Salarissen veranderen niet zo veel. Ze verschillen vooral per bedrijf. Sommige speciale vaardigheden zorgen voor een hoger loon. Dit is het geval voor de profielen van C++-ontwikkelaars of SAP-type ERP-consultants.

Bron : Onderzoek naar vergoedingen uit 2015, Hays.

NB: De hierboven weergegeven vergoeding heeft betrekking op Ile-de-France. Die beoefend in andere regio’s kunnen tot 25% lager zijn.

Methodologie : 5e editie van dit landelijke beloningsonderzoek, uitgevoerd onder een panel van 2.100 kandidaten en opdrachtgevers. De salarissen worden uitgedrukt in bruto jaarlijkse kilo-euro’s, voor Ile-de-France en houden geen rekening met variabele elementen en voordelen in natura.

Bekijk de volledige enquête (deel 1 en deel 2).