Hubert Tridon de Rey, 60: “Ik word vaak voor de baas aangezien omdat ze altijd wachten op een ‘oude man’ om een ​​bedrijf te runnen”

Nieuws

Medewerker EN ondernemer!

Tijdens zijn carrière wisselde Hubert Tridon de Rey tussen de twee statussen. Maar in januari 2022 moest hij bij gebrek aan fondsenwerving en partners de feiten onder ogen zien en de activiteit van zijn bedrijf, gespecialiseerd in medische apparatuur, stopzetten. Hier staat hij op 59-jarige leeftijd op de arbeidsmarkt.

Zonder WW omdat hij als voormalig CEO niet in aanmerking komt. Vanaf maart 2022 heeft hij een eerste CDI-voorstel.

“Uiteindelijk wilden de aandeelhouders de pot niet op het spel zetten om mij aan te nemen. Voor een andere functie stemde de CEO ermee in mij aan te werven, maar de CEO sprak zijn veto uit, omdat hij vond dat ik te veel flessen had in vergelijking met hem”, herinnert hij zich. Ongetwijfeld de angst dat Hubert Tridon de Rey hem zou overschaduwen.

“Hoe oud denk je dat ik ben? »

Vervolgens gaat hij verder met de aanvragen. Reageert op 21 advertenties en volgt 10 volledige wervingsprocessen waarbij telkens 3-4 stappen worden doorlopen.

Om het ijs te breken, vroeg ik mijn gesprekspartners hoe oud ze me gaven. Vaak antwoordden ze 50 jaar oud, waardoor ik kon zeggen dat ik bijna 60 was. Ik zie er jong uit. Uiteindelijk kreeg ik kritiek omdat ik te veel ervaring had. We vroegen ons af wat we me zouden kunnen laten doen. Ik kreeg zelfs het gevoel dat ik te veel geld verdiende als ondernemer

En dan reageert hij op een advertentie voor een verkoopfunctie via het wervingsbureau Uptoo, dat hij al kent. Na een prekwalificatiegesprek gaat hij in gesprek met de mede-oprichter van PicNic, gespecialiseerd in het ontwerp van mobiele kiosk bestemd voor straatmarketing, snacking, ontvangstpunten…. Meer dan anderhalve maand gaat voorbij zonder enig nieuws.

“Ik geloofde het niet meer. En toen nam hij weer contact met me op voor een nieuw interview met zijn partner. Daar hebben we het commerciële proces besproken en heb ik hen mijn actieplan voor het bedrijf uitgelegd. Ik specificeerde dat ik, gezien mijn ervaring, duurder zou zijn dan een junior. Ze hebben er nota van genomen’, zei hij.

Een “oude man” die federeert

Na een tweede fase van succesvolle rekrutering (bezoek aan lokalen, technische uitleg van de producten), wordt zijn aanwerving gevalideerd. Een vast contract vanaf januari 2023. “Ik vroeg 10.000 euro meer per jaar dan hun oorspronkelijke voorstel. Uiteindelijk hebben we de peer doormidden gesneden met een evolutionaire positie richting verkoopbeheer aan het einde van mijn proefperiode van 4 maanden ”, legt hij uit.

Vandaag is Hubert Tridon de Rey de ontwikkelingsmanager van PicNic Kiosque en de oudste in het bedrijf. “Elk met hun ervaring brengt hun steen naar het gebouw, allemaal in vriendelijkheid”, zegt hij. Met klanten? “Mensen denken vaak dat ik de baas ben omdat ze altijd wachten op een ‘oude man’ aan het roer van een bedrijf”, lacht hij. Hubert Tridon de Rey is blij met zijn nieuwe professionele ervaring en is van plan om door te werken tot hij 65 of zelfs 67 is. “Werk is gezondheid! Op mijn zestigste ben ik in topvorm. Ik ben een karateleraar, dus ik geef zelfs energieworkshops in het bedrijf om ze de sleutels te geven om aan de top te blijven”, glimlacht hij.