Hoeveel vraagt ​​een huisarts in Catalonië?

Nieuws

Huisartsen behoren tot de groep A1 van ambtenaren en ze vallen binnen de specialiteit van de eerstelijnszorg, het eerste zorgniveau in het gezondheidszorgsysteem. Hoewel dit gebruikelijk is in alle autonome gemeenschappen, varieert het salaris wel, en zijn er belangrijke verschillen tussen de gemeenschappen. Hij het gemiddelde salaris van een huisarts in Catalonië ligt rond de 3.200 euro per maandrekening houdend met de laatste salarissen gepubliceerd door de Generalitat van Catalonië.

Het basissalaris bedraagt ​​1.288,31 euro per maand, waaraan de volgende toeslagen moeten worden toegevoegd:

  • Bestemmingssupplement: 677,15 euro per maand
  • Aanvulling eerstelijnszorg: tussen 806,01 en 1.058,73 euro per maand
  • Reistoeslag: tussen 136,85 en 382,90

Zodat, Het gemiddelde salaris van Catalaanse huisartsen ligt tussen 2.908,32 en 3.407,09 euro per maand, wat overeenkomt met een jaarsalaris tussen 39.729,86 en 46.712,64 euro.. In dit geval zijn de buitengewone betalingen al inbegrepen, maar niet de drieënnia. Deze worden elke drie jaar verkregen en zijn cumulatief, zodat ze elk 49,59 euro per maand bedragen. Triënnia worden ook toegevoegd aan het extra loon, hoewel in dit geval 30,61 voor elk wordt toegevoegd.

Met betrekking tot de variabiliteit van de eerstelijnszorg en reiskosten vindt u hieronder een uitsplitsing van het exacte bedrag dat overeenkomt met elke arts, afhankelijk van de populatie waarin hij/zij oefent.

Exacte bedragen van de eerstelijnstoeslag en de reistoeslag

Wat betreft de aanvulling op de eerstelijnszorg: hoewel de salarisschaal is gespecificeerd, zijn dit de exacte bedragen, volgens de bevolkingskern:

Rekeninghoudend met scroll-plug-inde bedragen zouden als volgt zijn:

Plug-in voor variabele productiviteit

Er kan een eindbonus worden toegevoegd aan het vorige salaris, namelijk de variabele productiviteit aangevuld met doelstellingen, met een jaarlijks maximum van 6.471,60 euro per jaar.