Hoe verkoop je jezelf in een sollicitatiegesprek en behaag je de recruiter?

Zoek werk

Bereid je van tevoren voor om goed te verkopen in interviews

Om het de recruiter naar de zin te maken, is één ding zeker: kom niet met je handen in je zakken naar het sollicitatiegesprek. Hij zal de indruk hebben zijn tijd te verspillen, als u niet correct stroomopwaarts hebt gewerkt aan de essentiële elementen om te weten over de functie, maar ook over het felbegeerde bedrijf.

Om jezelf goed te verkopen in een sollicitatiegesprek, moet je de volgende informatie binnen handbereik hebben:

  • Het bedrijf: sleutelfiguren, zijn geschiedenis, zijn activiteit, zijn belangrijkste concurrenten, de waarden die het verdedigt, zijn nieuws… Ontdek de 10 dingen die je moet weten over het bedrijf.
  • De functie: lees de functieomschrijving goed door. Wat zijn de aangeboden missies? De technische maar ook gedragsvaardigheden die verwacht worden? Maar ook de aangeboden beloning, de arbeidsvoorwaarden, de aangeboden voordelen…
  • De vereiste vaardigheden: zowel knowhow als soft skills.

Oefen voor het sollicitatiegesprek

Het sollicitatiegesprek kan voor veel kandidaten een moeilijke beproeving zijn. De stress die het genereert, kan ervoor zorgen dat je al je middelen verliest, als het niet onder controle is. Om te anticiperen en zoveel mogelijk de foute antwoorden of de lege plekken voor de recruiter te beperken, is er maar één oplossing: training.

We raden je aan om vooraf de antwoorden op de meest gestelde vragen in sollicitatiegesprekken voor te bereiden. En zeg ze dan hardop. Tegelijkertijd om vertrouwd te raken met wat je gaat zeggen, maar ook om te werken aan je toon en spreeksnelheid. Hoe overtuigender je pitch, hoe meer de recruiter naar je wil luisteren (hoe maak je een effectieve pitch).

Om jezelf beter te verkopen in interviews, kun je trainen voor de spiegel, maar ook in het echt voor een vriend, een familielid of collega’s.

Werk aan zelfvertrouwen om goed te verkopen in interviews

Om jezelf goed te verkopen in een sollicitatiegesprek, is het belangrijk om zeker te zijn van wat je zegt. Hoe meer vertrouwen je hebt in wat je zegt, hoe meer je de recruiter kunt overtuigen van de verdiensten van wat je zegt… En hoe beter de indruk die de recruiter van je zal hebben.

Je mag je in geen geval verontschuldigen voor het solliciteren. En ook als je niet alle kwaliteiten hebt die nodig zijn voor de functie. Als dit het geval is, is het uw doel om te benadrukken wat de recruiter kan interesseren en ervoor te zorgen dat hij u wil werven.

Maar wees voorzichtig, in geen geval mag u uzelf te veel verkopen. Of erger nog, lieg op je cv. Op elk moment worden de leugenaars ontmaskerd.

Benadruk hun sterke punten

Op de dag van het sollicitatiegesprek bestaat jezelf goed verkopen uit het aangeven aan de recruiter van de kwaliteiten die passen bij de functie. Als je solliciteert, betekent dit dat je over alle of een deel van de vaardigheden beschikt die vereist zijn in de jobaanbieding. Maak een lijst van en een lijst van uw sterke en zwakke punten. Illustreer het voor elk sterk punt met een concreet voorbeeld.

Voorbeelden:

  • Ik voel me op mijn gemak bij spreken in het openbaar. Mijn manager vraagt ​​me regelmatig om vergaderingen te leiden om de resultaten van het team te presenteren.
  • Ik ben in staat om een ​​team te leiden naar het behalen van doelstellingen. Ik heb 2 jaar leiding gegeven aan een team van 6 personen. We hebben veel contracten binnengehaald waardoor we de beste resultaten in het bedrijf hebben behaald.

Je moet je zwakke punten zoveel mogelijk negeren. Als je ze nog moet adresseren, een kleine tip: pas de formulering lichtjes aan. Je kunt spreken van as van verbetering, en niet van zwak punt of defect. En geef aan dat je er al mee bezig bent (coaching, training etc.).

Jezelf goed verkopen betekent laten zien dat jij DE ideale kandidaat bent

Om jezelf goed te verkopen in een sollicitatiegesprek, moet je de recruiter laten zien dat jij DE ideale kandidaat bent. Zowel gemotiveerd door de functie als het bedrijf, ben je ook in alle opzichten (of bijna) compatibel met de technische en gedragsvaardigheden die vereist zijn in de jobaanbieding. Kortom, jij bent DE zeldzame parel die elke werkgever in zijn team wil werven.

Maak tijdens het sollicitatiegesprek aantekeningen en schroom niet om de interviewer vragen te stellen. Hiermee laat je je motivatie zien.

En we kunnen je nooit genoeg vertellen, zorg ook voor je eerste en laatste indruk.