Hoe herken je een giftige manager?

Vooruitgang op het werk

Toxische behandeling, wat is dat?

Vaak onbewust, is toxic management een manier van management die het welzijn en de prestaties van het team beïnvloedt. Intimidatie kan een van de gevolgen zijn.

Terugkerende kritiek, te hoge verwachtingen, gebrek aan erkenning, overdreven attitudes: de attitudes van de toxic manager variëren naargelang zijn profiel. Het is het tegenovergestelde van welwillend management.

Weet hoe je de despotische giftige manager kunt herkennen

Valt jouw manager in de categorie “kleine koks”? Hij speelt met zijn hiërarchische macht,

schittert graag, verdeelt en overwint, krijgt lof van anderen maar wijst alle verantwoordelijkheid af bij een probleem. Vernedering is een wapen dat hij regelmatig hanteert, net zoals de kritiek die hij zichzelf niet ontneemt.

Als u uw manager in deze beschrijving herkent, lijdt het geen twijfel: hij is het giftige despotische type… dat is het profiel waarmee het moeilijkst om te gaan.

Wat is het beste gedrag om te hebben? Doe je werk zo goed mogelijk en vermijd te veel emotionele betrokkenheid. En probeer – zoveel mogelijk – uw manager terug te sturen naar zijn verantwoordelijkheden.

Identificeer het gedrag van de “Mission Impossible” manager

Hij stelt je onbereikbare werkdoelen, heeft te hoge verwachtingen maar blijft erg vaag over de reikwijdte van je functie. Meestal is hij een manager die weinig beschikbaar is, eerder afwezig, met wie je uiteindelijk weinig wisselt. Kortom, je voelt je verloren.

Banco: Je neemt het op tegen een giftige “Mission Impossible”-manager.

Om uit deze giftige relatie te komen, dwing jezelf om dingen met hem op te helderen: wat is je exacte missie? Wat zijn de doelstellingen? Welke middelen staan ​​tot uw beschikking om deze te bereiken? Wat is het Toxische beheer? uitgegeven door Eyrolles edities.