Hoe u werkkleding kiest en thermische stress door hoge temperaturen vermijdt

Nieuws

Met de komst van de zomer en hoge temperaturen wordt de hitte stress wordt een van de belangrijkste aandachtspunten bij de preventie van beroepsrisico's. Dit risico is vooral relevant in omgevingen waar werknemers worden blootgesteld aan extreme hitte en fysieke inspanning verrichten.

De meest effectieve maatregelen om het risico op hittestress door hoge temperaturen te voorkomen zijn onder meer gehydrateerd blijven, pauzes nemen op koele of schaduwrijke plekken en draag passende werkkleding. Bedrijven gespecialiseerd in werkkleding zoals Monza, Zij raden aan om in de zomer uw werkkleding op de juiste manier te kiezen, rekening houdend met deze bepaalde aspecten.

4 aanbevelingen bij het kiezen van uw werkkleding als u in het buitenland werkt

Werknemers die in de zomer hun buitenactiviteiten uitvoeren, moeten speciale aandacht besteden aan de kenmerken van hun kleding om bestand te zijn tegen de hoge temperaturen tijdens deze maanden van het jaar. Dit zijn de 4 belangrijkste kenmerken waarmee u rekening moet houden:

Soorten stoffen

De ideale stoffen voor zomerwerkuniformen moeten licht, zacht, elastisch en comfortabel zijn hoog ademend vermogen en sneldrogend. Zelfs als het lichte kledingstukken zijn, moeten ze dat wel doen bedek de huid om het te beschermen tegen de zonnestralen. Het wordt aanbevolen om dikke, stijve stoffen, zonder ademend vermogen en donkere kleuren te vermijden, omdat deze geen comfort of bescherming bieden.

Technische eigenschappen

Het is aan te raden extra openingen aanbrengen gecontroleerd door ritsen op kritieke gebieden om het ademend vermogen op specifieke tijden te verbeteren. Anti-schuurstoffen en naden worden ook aanbevolen om maximaal comfort te bieden bij hoge temperaturen. Met de MULTI-LAYER-opties kunt u verschillende dekkingen en technische kenmerken combineren, afhankelijk van de functie, en zich aanpassen aan veranderingen tijdens de werkdag.

Ontwerpen en patronen

Het is essentieel dat ontwerpen en patronen zich aanpassen aan de werkplek en de fysieke en functionele behoeften van de gebruiker. Ze moeten bieden comfort, ergonomie en elasticiteit. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met andere elementen zoals zonnestralen en zweet.

Kleuren

De lichte kleuren zijn het meest aanbevolen om te voorkomen dat de directe werking van de zon een groter gevoel van warmte genereert. Monza biedt een breed palet aan kleuren die geschikt zijn voor de zomer, zoals wit, beige, nerts, zand, ijsgrijs, lichtblauw of sterblauw.

Baanzekerheid gaat verder dan een bedrijfsstrategie; Het is een manier om alle mogelijke preventieve maatregelen te garanderen en de grootste bescherming te bieden tegen elk risico tijdens het werk. Het hebben van de juiste werkkleding is van essentieel belang om letsel veroorzaakt door weersomstandigheden of andere beroepsrisico's te voorkomen.

In het geval van mensen die in het buitenland werken, is het ook de moeite waard eraan te denken dat Koninklijk Besluit 486/1997 bepaalt dat “in het geval dat het wordt uitgegeven door het Staats Meteorologisch Agentschap of, in voorkomend geval, de overeenkomstige autonome instantie in het geval van de autonome gemeenschappen die deze dienst hebben, zal een waarschuwing voor ongunstige meteorologische verschijnselen van oranje of rood niveau, en de eerdere preventieve maatregelen de bescherming van werknemers niet garanderen, resulteren verplichte aanpassing van de arbeidsomstandighedeninclusief de vermindering of wijziging van de ontwikkelingsuren van de geplande dag”.