Hoe opvallen op het werk? 5 tips

Vooruitgang op het werk

1. Val op met je zelfvertrouwen

Geen kwestie van hopen op een promotie zonder eerst schat uw huidige vaardigheden en meet de vaardigheden die nog moeten worden verworven om de gewenste positie te krijgen.

Zorg er dan voor dat je je in staat voelt om deze nieuwe taken op je te nemen. Als u bijvoorbeeld een leidinggevende functie wilt uitbouwen, moet u vertrouwd zijn met teammanagement.

Het is door overtuigd te zijn van de verdiensten van uw aanpak dat u de mensen om u heen zult overtuigen. Je moet dus een winnende positie innemen, maar zonder opschepperig te zijn.

▶️ Ontdek al onze tips om positief over jezelf te leren praten zonder op te scheppen.

2. Werk aan je knowhow om op te vallen

Sinds een aantal jaren in uw bedrijf is uw knowhow niet meer te bewijzen. Doelstellingen bereikt, uw individueel gesprek is slechts een formaliteit voor uw manager. Uw volgende uitdaging is misschien om: maak je professionele kwaliteiten bekend en je softskills.

Hoe gespot worden op het werk? Zonder op alle verdiepingen opschepperig te spelen, aarzel niet om te spreken en deel uw prestaties en andere goede praktijken om professioneel opgemerkt te worden. Zo is het mogelijk om een ​​rapportage te maken om uw prestaties te illustreren.

Communiceer uw successen om aan uw merkimago te werken. Als uw bedrijf een samenwerkingstool zoals slack heeft, aarzel dan niet om laat je kanaalleden weten wat je hebt bereikt.

▶️ Het doel is dat uw naam en vaardigheden bekend en herkend worden door zoveel mogelijk mensen, vooral door besluitvormers.

3. Praat niet klakkeloos

Opvallen op het werk kan een kwestie van timing zijn. Het is niet nodig om de hele wereld te vertellen, 24 uur per dag, dat je een loonsverhoging, promotie of felicitaties verdient voor die en die voltooide taak.

Bepaalde momenten zijn de sleutel in het jaar voor benader je professionele toekomst en val op.

Goed voorbereid kan het jaargesprek je laten stralen en je wensen delen met je gesprekspartner. Maar hij is niet noodzakelijk de enige. Waarom niet profiteren van het (geslaagde) einde van een groot project, het sluiten van een grote verkoop om het onderwerp met uw manager aan de orde te stellen. Hij zal naar u luisteren en u zult in uw voordeel zijn.

▶️ Als u zich in een small talk-situatie bevindt, kunt u uw prestaties of die van uw team subtiel benadrukken. Maar wees voorzichtig, de balans is riskant… je moet niet overkomen als een opschepper.

4. Houd accounts bij om op te vallen op het werk

Om een ​​promotie te krijgen, volstaat het niet om erom te vragen, je moet het ook verdienen. Ervoor, vertrouwen op concrete elementen: doelstellingen behaald of zelfs overschreden, deadlines gehaald

Gebruik ook felicitatie-e-mails van klanten en leveranciers. En dan natuurlijk over de toekomst praten.

Demonstreer uw motivatie voor de gezochte functie : uw vaardigheden, uw toegevoegde waarde, uw flexibiliteit, uw beschikbaarheid en uw interpersoonlijke vaardigheden. Wees voorzichtig, laat jezelf van je beste kant zien, maar nooit ten koste van een andere collega.

▶️ Als je een gebaar krijgt van je manager of werkgever, een gouden regel die je moet volgen om hem aan te moedigen de operatie te vernieuwen: ga verder met bedanken na het verkrijgen van een loonsverhoging.

Ons advies : het jaar gaat snel voorbij en je geheugen kan je parten spelen. Om te voorkomen dat u het risico loopt uw ​​professionele successen te vergeten, moet u ze gaandeweg opschrijven.

5. Leer nee zeggen

Je bent eerder het type dat constant extra werk opneemt omdat je nooit een collega of je manager die je om hulp vraagt, niet durft. Weten hoe je nee kunt zeggen als het gerechtvaardigd is, is een goede manier om op te vallen op het werk.

Inderdaad, je zult laten zien dat je in staat bent om prioriteiten beheren en grenzen stellen in het belang van het bedrijf.

▶️ Om constructief te zijn, dat kan wees proactief en dien een plan in B !