Hoe maak je een mooi cv in 2021: voorbeelden en tips

Zoek werk

Waarom een ​​goed cv maken?

Naast het feit dat het altijd prettiger is om iets elegants in handen of voor je ogen te hebben, toont een goed cv de zorg die je besteedt aan wat je doet en je persoonlijke investering op het werk. Het is een goed signaal naar de recruiter op weg naar zijn.

Hoe maak je een goed cv?

Een mooi cv trekt altijd de aandacht. Als je cv sober of verdrietig is, is het misschien tijd om het te veranderen. Het maken van een mooi cv vereist het respecteren van bepaalde esthetische principes. Houd er altijd rekening mee dat uw smaak niet noodzakelijkerwijs die van recruiters is. En zij zijn degenen die het zullen visualiseren. Om geen fouten te maken en niet het risico te lopen de ogen van uw lezers te schokken, is het beter om vast te houden aan de traditionele codes van de CV-constructie, zonder u echter te beletten er een persoonlijk tintje aan te geven.

De eerste indruk is altijd belangrijk, ook in de context van een toepassing waarbij de stof belangrijk is. Hier zijn de basisprincipes van wat je moet weten om een ​​geweldig cv te maken. Om uw kansen om de recruiter te interesseren te maximaliseren, moet hij:

  • Harmonieus : op het eerste gezicht is dit het adjectief dat CV zou moeten karakteriseren. Het moet leuk zijn om te lezen.
  • Luchtig : de recruiter moet snel de informatie kunnen verzamelen die hem interesseert. Beknoptheid en duidelijkheid zijn de kernwoorden van een mooi cv.
  • Evenwicht : breng de boodschap op de meest vloeiende manier over, met uitgebalanceerde beschrijvende blokken.
  • Leesbaar : het is niet nodig om met de ogen van de recruiter te knijpen om belangrijke informatie op te halen. Het lettertype van het cv moet duidelijk en groot genoeg zijn (tussen de maten 9 en 12).
  • Kleurrijk, maar niet te veel : kleur geeft energie aan het cv. Maar pas op, de regenboog van kleuren kan het tegenovergestelde effect hebben en je hoofdpijn bezorgen. Beperk jezelf tot twee of drie kleuren om een ​​mooi cv te maken (Wat zijn goede kleuren om op je cv te gebruiken en welke te vermijden?).

Voorbeelden van mooie cv’s

Een goed cv maakt het makkelijker om op te vallen bij het solliciteren. Om uw werk gemakkelijker te maken en u iets te geven om u te inspireren, ontdek onze selectie van de meest esthetische cv’s.

Mooi trendy cv op Word

Wanneer je in een creatieve sector werkt, is het makkelijker om Photoshop, Indesign of Illustrator te openen en je originaliteit te laten spreken. Voor andere professionele branches, het is niet nodig om een ​​fortuin te betalen om de nieuwste modieuze software te krijgen, het is mogelijk om een ​​mooi CV te maken met Word.

Mooi CV zonder foto

Omdat de foto op geen enkele manier verplicht is op een cv, is het perfect mogelijk om een ​​mooi cv te maken zonder. Hier zijn voorbeelden van harmonieuze cv’s, zonder de foto van de sollicitanten.

Mooi CV zonder foto

De mooiste kleurrijke cv’s

Wil je veranderen van het heilige CV in zwart-wit? En je hebt helemaal gelijk. De kleur geeft, wanneer deze goed is gekozen, pep en een vleugje originaliteit aan een cv. Maar pas op dat je niet in de tegenovergestelde richting valt. Te veel kleuren zouden de leesbaarheid beïnvloeden.

Mooie blauwe kleurrijke CV

Maak een mooi modern CV

Een mooi, modern en goed opgemaakt cv trekt veel meer de aandacht van een recruiter. Het CV kan worden aangeleverd, zonder rommelig te worden, zoals ons voorbeeld perfect illustreert.

Mooie moderne CV

Het infographic type CV, een idee om een ​​mooi CV te maken

Met een subtiele kleurkeuze en visuals in verhouding tot de grootte van de tekst, is het resultaat van dit infographic type CV resoluut mooi en modern.

Mooi infographic CV