5 tips voor het realiseren van een loonkloof door van baan te veranderen: al onze adviezen

Loon

Lieg niet over je beloning om een ​​salariskloof te realiseren door van baan te veranderen

Wil je van bedrijf veranderen om meer te verdienen? Het is beter om onmiddellijk van het valse goede idee af te komen. “Het is inderdaad verleidelijk om zijn vorige salaris op te blazen” om zijn beloning te verbeteren, erkent Corinne Moret. Maar de oprichter van het bureau Coaching en Communicatie beveelt haar cliënten altijd een minimum aan authenticiteit aan. “Het is vaak ingewikkeld om te liegen omdat veel dingen bekend worden. Het zou zonde zijn om het daarna opgebouwde vertrouwen te verbreken. Aan de andere kant verbiedt niets om een ​​beetje ruim te tellen. “Als je je salaris kwantificeert, vergeet dan niet de 13e maand, de spaargelden en eventuele voordelen in natura mee te nemen, raadt Nicolas Pavesi, co-auteur van de Cigale-gids aan? Mier? De sleutels tot een goede relatie met geld. Om een ​​goede indruk te maken, is de basis van een salarisonderhandeling om in ieder geval een idee te hebben van hoeveel je waard bent. Het stellen van een spiegelvraag komt echter neer op jezelf in een minderwaardigheidspositie plaatsen. “Soms stellen we deze vraag een beetje naïef in de hoop dat het bedrijf een hogere vergoeding biedt dan zijn oude salaris, maar het is ook een misrekening. Voor deze specialist is het noodzakelijk om een ​​minimum te onderzoeken op de mogelijke vergoeding. “Je kunt voorwetenschap krijgen over de salarissen die in het bedrijf worden toegepast of bepaalde salarisschalen per sector raadplegen die door grote bedrijven zijn gepubliceerd. “En dan stemmen we onze salarisclaims af met volledige kennis van de feiten…

Rechtvaardig je salaris als investering

Het is ook noodzakelijk om te weten hoe je moet argumenteren. “Omdat je misschien ook te horen krijgt dat je dierbaar bent, waarschuwt Émilie Devienne. Het kan een manier zijn om de kandidaat te testen of om te onderhandelen, dus je moet je een beetje voorbereiden. In dit geval maar één oplossing. “Je moet een return on investment kunnen voorstellen en de kandidaat moet kunnen aantonen dat zijn toegevoegde waarde veel groter is dan het gevraagde salaris. Onder de argumenten om naar voren te brengen: zijn ervaring natuurlijk, een bepaalde expertise of zelfs een adresboek en een potentieel netwerk van nieuwe klanten. Nog een mogelijke juridische truc: onderhandel in je arbeidsovereenkomst over een herwaardering of een zesmaandelijkse bonus, afhankelijk van tastbare resultaten.

Nieuwe dada van recruiters, je kunt ook praten over je soft skills. Creativiteit, kritisch denken of zelfs emotionele intelligentie, sommige van deze zachte vaardigheden worden zeker in het bijzonder verwacht voor de functie in kwestie. Aarzel niet om ze te illustreren met concrete voorbeelden, ze zullen waarde toevoegen aan uw sollicitatie en kunnen u toelaten om de verwachte loonkloof te dichten. Als u bijvoorbeeld in uw bedrijf een functieoverschrijdend project van A tot Z heeft geleid dat een groot succes bleek te zijn, kunt u er tijdens uw gesprek over praten. Uw managementvaardigheden en teamgeest worden zeer gewaardeerd en gewaardeerd.

Doen alsof de loonkloof er niet toe deed (tenminste in het begin…)

Christel de Foucault herinnert ons er echter aan dat we rekening moeten houden met wie we voor ons hebben. “In de wetenschap dat er meerdere interviews komen, moet je er rekening mee houden dat hoe verder je in het proces komt, hoe meer de gesprekspartners beslissers zijn op het gebied van salaris, analyseert deze expert. Zodra je dat weet, is er nog een andere truc die heel goed werkt, namelijk de vraag in het vizier krijgen en niet meteen te hebberig zijn. “Het idee is daarom om uit voorzorg je oude salaris te laten zien door te zeggen dat je niet minder wilt ontvangen en vooruit te komen. “Als alles goed gaat, brengt de recruiter je naar de volgende fase, enzovoort. Inderdaad, als je correspondeert met de functie, wanneer je wordt geconfronteerd met een manager of een leider die je wil, gaat het laatste interview zelden over geldzaken en is het gemakkelijker om te onderhandelen. »