Hoe Laurent zijn salaris met 66% verhoogde door van bedrijf te veranderen

Nieuws

Beroep: inkoopmanager

Laurent, 50, is nu inkoopdirecteur bij een onafhankelijke distributeur van airconditioning en verwarmingsapparatuurin Ile-de-France.

Zijn voorlaatste functie was die van inkoopmanager bij een bedrijf luchtvaart.

Zijn voorlaatste functie was die van inkoopmanager bij een BU in a industriële onderneming.

Laurent gaf er de voorkeur aan anoniem te blijven om vrijer te kunnen getuigen.

Zijn vorige salaris: 60.000 euro

Laurent was inkoopmanager van een business unit bij een industrieel bedrijf. Het werd betaald op 60.000 euro bruto per jaar. Hij voelt een sociaal plan aankomen, besluit het voortouw te nemen en sluit zich aan bij een bedrijf in de luchtvaart.

Daar ging ik van 60.000 euro naar 65.000 euro op jaarbasis. Maar al snel besefte ik dat de positie aan mij was oververkocht. Ik was 2-3 jaar met de baan van inkoopmanager gebungeld, maar de persoon die ik moest vervangen was niet van plan te vertrekken. En dan, om beleefd te zijn, laten we zeggen dat mijn team geen zin in werk had.

Meneer, hij laat zijn werkgever weten dat hij zijn proeftijd niet zal overschrijden en gaat weer op zoek naar een baan.

Zijn salarisonderhandelingstechniek

Via aanbiedingen en zijn netwerk is hij “shortlist” op 4 posities, zowel in een grote groep als in drie andere kleinere bedrijven, tot een bedrijf van 50 mensen die 30 miljoen omzet maken.

“Ik kreeg eerst een gekwantificeerd voorstel van het grote bedrijf: 75.000 euro + 10% variabel. Ontmoeting met de zaakvoerder van de KMO bij wie het gevoel meteen heel goed was, legde ik mijn kaarten op tafel: “dit is wat mij wordt aangeboden. Als je me een bod doet op hetzelfde niveau, of zelfs iets lager, dan is dat oké voor mij;

Er gaat een weekend voorbij. Laurent mag dan de laatste in de rij zijn voor de baan in de grote groep (en heeft een voorstel met kosten gehad), HR wil nog steeds dat hij fabrieksbazen ontmoet.

Het werd vervelend en lang. Op 14 februari 2022 belde de zaakvoerder van de KMO me terug met de uitleg dat hij had nagedacht

Zijn nieuwe vergoedingspakket: 100.000 euro

In eerste instantie solliciteerde ik naar een baan als inkoopmanager. Hij bood mij dat van inkoopdirecteur aan voor 80.000 euro bruto per jaar, 10.000 euro aan bonussen en een auto van de zaak. Kortom, een pakket van 100.000 euro;

Laurent belde de rekruteerders van de grote groep terug om hen te vertellen dat hij, ondanks meer verantwoordelijkheden thuis, liever bij een manager kwam die “durfde risico’s te nemen en brak de bank”.

Na twee weken vakantie begon Laurent aan zijn nieuwe baan. Met dit extra geld spaart hij (50%) en reist hij de wereld rond. Londen, Zanzibar, Jordanië en Quebec staan ​​al op het programma.