MBA of Specialized Master: de match

Vooruitgang op het werk

MBA: een geweldige manager worden

Onder deze drie letters verbergt een label van uitmuntendheid waardoor leidinggevenden toegang krijgen tot hoge managementsferen. Sterker nog, de MBA’s (in ieder geval de bekendste, die bovenaan de hitlijsten staan ​​van het type Financiële tijden) zijn bedoeld voor doorgewinterde professionals die in het bezit zijn van een diploma bac+4 en 5 tot 7 jaar ervaring rechtvaardigen.

Met een gemiddelde duur van ongeveer 18 maanden, “In de meeste MBA’s worden lessen in het Engels gegeven, zijn de onderwijsteams multicultureel en worden managementkwesties op een alomvattende manier behandeld”legt Pierre Aliphat uit, algemeen afgevaardigde van de Conferentie van Grandes Ecoles (CGE).

Een financier die zijn internationalisering wil vergroten om een ​​positie op Wall Street te verwerven, heeft er echter alle belang bij zich te wenden tot een Amerikaanse MBA: het is beter om een ​​MBA te integreren die gevestigd is in het beoogde geografische gebied. De netwerkmogelijkheden die scholen als Wharton en Harvard bieden, vormen een sleutel tot het streven naar de hoogten.

Gespecialiseerde master: expertise op hoog niveau

In tegenstelling tot de MBA is de Specialized Master een kwaliteitslabel geaccrediteerd door de Conference of Grandes Ecoles. Er zijn er ongeveer 400 in Frankrijk. Dit diploma wordt voornamelijk afgegeven door technische en business schools, leidt tot een Bac+6-niveau en verwelkomt een publiek dat aanzienlijk verschilt van dat van de MBA. “Meer dan 80% van de mensen die deelnemen aan deze cursus zijn studenten die zijn afgestudeerd aan een tweede cyclus “zegt Bernard Belletante.

Dit belet echter niet dat steeds meer kaderleden voor deze opleiding kiezen, zeker wanneer deze in deeltijd wordt aangeboden. Het stelt hen in staat om zich in één kalenderjaar te specialiseren in een gespecialiseerd of zelfs nichegebied, of om dubbele vaardigheden te verwerven in uiteenlopende disciplines zoals risicobeheer, internationale treasury, digitale marketing, enz.

Veel ingenieurs integreren bijvoorbeeld dit soort opleidingen om hun technische achtergrond aan te vullen met managementvaardigheden. En HR-professionals zijn hier niet immuun voor. ” De Specialized Masters vertegenwoordigen een echte meerwaarde in de ogen van rekruteerders, op voorwaarde dat ze worden gekozen op basis van een welomschreven professioneel project”, herinnert zich Dominique Billon, directeur permanente educatie binnen de Bordeaux Management School.

Voor verder:

IAE Parijs – Sorbonne Business School – Internationale MBA