Het land in Europa waar je heen kunt zonder VISA en een salaris verdient van 50.000 euro

Nieuws

Er zijn veel mensen die er ooit aan hebben gedacht om in het buitenland te gaan werken. Niet alleen vanwege de voordelen die de ervaring met zich mee kan brengen op persoonlijk vlak: een nieuwe taal leren, nieuwe vrienden ontmoeten, een nieuwe cultuur leren kennen… Maar ook op het werk. In die zin is de Spaanse toiletten dat moeten ze weten Frankrijk Het is een land met grote kansen voor deze professionals, met zeer hoge salarissen.

Het buurland eist gezondheidspersoneel uit verschillende sectoren om in de verschillende regio's te werken, inclusief de hoofdstad, en heeft voortdurend artsen, fysiotherapeuten, radiologen nodig… Dit is te zien in het EURES-netwerk dat is verzameld door de openbare dienst voor arbeidsvoorziening van de staat (SEPE), waar ze doorgaans veel vacatures voor deze werknemers publiceren. Dit is het geval voor deze maand maart.

Bovendien hebben Spanjaarden een voordeel als het gaat om bewegen en werk in Frankrijk: ze hebben geen VIS nodigA, een lidstaat van de Europese Unie (EU). Daarbij komt dat het Franse land de EU-land met de kortste werkuren, waarbij het vastgestelde wettelijke maximum 35 uur per week bedraagt. In het geval van gezondheidswerkers vormen de salarissen ook een stimulans, die jaarlijks meer dan 50.000 euro bedragen.

Vacatures in Frankrijk met salarissen van 50.000 euro

Afhankelijk van de branche die wordt beoefend, kunnen de salarissen hoger of lager zijn. Artsen vragen bijvoorbeeld vaak meer dan een fysiotherapeut of verpleegkundige. Gemiddeld liggen ze echter rond de 50.000 euro Bij sommige specialismen kan dit oplopen tot meer dan 100.000 euro per jaar.. Hieronder vindt u enkele vacatures die momenteel zijn gepubliceerd in het SEPE EURES-netwerk en waarnaar u uw CV kunt sturen om in een bepaalde tak van de gezondheidszorg in Frankrijk te gaan werken:

  • Oogarts in Saint-Georges de Didonne. Je werkt in een kliniek waar je gemiddeld 65 patiënten verzorgt en verdient netto 11.000 euro per maand (132.000 euro op jaarbasis). Het spreken van Frans is niet vereist om in aanmerking te komen voor de aanbieding, de registratieperiode is geopend tot 2 april 2024.
  • Huisarts in Le Fousseret. Je zou als freelancer werken, maar zij garanderen een geschat salaris tussen de 5.500 en 7.000 euro netto per maand (tussen de 66.000 en 84.000 euro netto op jaarbasis). Het spreken van Frans is niet vereist om op de aanbieding in te schrijven, de deadline is 2 april 2024.
  • Huisarts in Salies-de-Béarn. Je zou als freelancer aan de slag gaan voor een geschat salaris van € 6.000,- netto per maand. Het spreken van Frans is niet vereist om op de aanbieding in te schrijven, de deadline is 2 april 2024.
  • Huisarts in Riscle. Er wordt een contract voor onbepaalde tijd aangeboden met een salaris van ongeveer 5.500 euro netto per maand, wat neerkomt op 66.000 euro netto per maand. Ze vragen niet om Frans te spreken om op het aanbod in te kunnen schrijven. De deadline voor het versturen van het cv is 2 april 2024.
  • Fysiotherapeuten voor openbare ziekenhuizen. Salaris tussen de 33.000 en 40.000 euro bruto per jaar met aparte bonussen, en twee maanden vakantie. Ervaring is niet nodig, maar B1 Frans is wel vereist. Ook is er de mogelijkheid tot huisvesting voor wie dat nodig heeft en zij verzorgen de procedures. Deadline voor inschrijving tot 23 april 2024.
  • Fysiotherapeut in Haute Marne. Contract van onbepaalde duur van 30 uur per week, met 28 vakantiedagen per jaar plus 15 extra hersteldagen, voor een salaris van 2.460 euro netto per maand (29.520 euro netto op jaarbasis). Ze vereisen B1 Frans en hebben de tijd tot 5 april 2024.

Daarnaast zijn er nog veel meer vacatures voor artsen, fysiotherapeuten, dermatologen en oogartsen. Ze hebben niet allemaal een salarislijst, maar omdat ze voor dezelfde functie en in hetzelfde gebied gelden, wordt aangenomen dat ze vergelijkbaar zullen zijn met de vorige. Om op een van deze functies te solliciteren, hoeft u alleen maar naar het EURES-netwerk te gaan, in de sectie Frankrijk, en op de vacature te klikken die u interesseert. Als u dit doet, wordt er een pdf gedownload met alle informatie en het e-mailadres waarnaar het cv moet worden verzonden.

Hoe te werken in Frankrijk

Voor wonen en werken in Frankrijk, voor een periode van meer dan drie maanden is het noodzakelijk om zich te registreren bij de Franse sociale zekerheid, die toegang geeft tot het gezondheidszorgsysteem, en de 'Carte Vitale' aan te vragen, die wordt verwerkt bij de 'caisse d'Assurance Maladie ( CPAM)' van de woonplaats. Als lidstaat van de Europese Unie is er geen VISA nodig en als de tijd dat we in het land verblijven minder dan drie maanden bedraagt, zou het niet nodig zijn om deze procedures te formaliseren.