Het Europass CV –

Zoek werk

Persoonlijke informatie en baan gezocht in het Europass CV

Het Europass CV, bedoeld om de mobiliteit binnen de Europese Unie te bevorderen, is eenvoudig: door naar de speciale website, je hoeft alleen de secties in te vullen, te beginnen met de persoonlijke gegevens en de baan die je zoekt. Er wordt automatisch een CV gegenereerd.

Goed om te weten : aangezien het doel is om het document te standaardiseren, heeft u geen formaatkeuze, alles is geautomatiseerd. U kunt het met name downloaden in pdf-formaat.

Het Europass CV en werkervaring

Het Europass CV gaat vergezeld van advies en begeleidt u bij het schrijven ervan. Voor beroepservaring wordt bijvoorbeeld gespecificeerd welk type ervaring moet worden aangemoedigd. Het rangschikt ze ook van nieuw naar oud.

Goed om te weten : de site bewaart de informatie, u kunt terugkomen om deze bij te werken. Als u een account aanmaakt, heeft u er zelfs vanaf elke computer toegang toe.

Het gedeelte Onderwijs en opleiding van het Europass CV

In dit gedeelte kunt u het voor recruiters uit andere Europese landen gemakkelijker maken om te lezen door uw diploma’s te beschrijven en voor elk diploma het CEC-niveau (European Qualifications Framework) te specificeren.

Goed om te weten : u kunt extra bestanden importeren om uw Europass-cv te ondersteunen, vergeet niet een kopie van uw diploma’s bij te voegen.

Persoonlijke vaardigheden in het Europass CV

Deze categorie omvat talen, communicatieve vaardigheden, organisatorische/managementvaardigheden, werkgerelateerde vaardigheden, andere vaardigheden (de mogelijkheid om interesses te plaatsen) en digitale vaardigheden.

Goed om te weten : op dezelfde site wordt een “taalpaspoort” ter beschikking gesteld, waarmee u zelf uw taalvaardigheid kunt beoordelen om uw niveau van begrip, uitdrukking en schrijven weer te geven, maar ook om eventuele certificaten en diploma’s toe te voegen, zoals uw TOEIC resultaten voor Engels.