Het cabinepersoneel van Lufthansa kondigt een staking aan: dit zijn de getroffen bestemmingen

Nieuws

De cabinepersoneel van Lufthansa hebben via de vakbond UFO (Independent Organization of Passenger Cabin Crew) een tweedaagse staking aangekondigd. Dit begint volgende week dinsdag en zal duren tot woensdag, en heeft gevolgen voor reizigers die vertrekken of aankomen op twee van de drukste Duitse luchthavens.

De onderbrekingen beginnen morgen om 04.00 uur en zullen duren tot 23.00 uur en zullen gevolgen hebben voor de geplande starts op de luchthaven van Frankfurt (dinsdag) en München (woensdag). Het was de vakbond die uitlegde dat de voornaamste reden voor het uitroepen van deze staking is dat “het management nog steeds niet adequaat reageert op onze salariseisen.”

Dit alles komt nadat de winsten van het bedrijf zijn gepresenteerd, een ‘record’-cijfer waarvan ‘het cabinepersoneel zou moeten profiteren, de inspanningen die tijdens de coronaviruscrisis zijn geleverd, zijn niet gecompenseerd’, merkt UFO in een schrijven op.

Een winststijging van 112% in één jaar

Lufthansa heeft een zeer grote stijging in termen van economische voordelen. Uit het laatste rapport blijkt dat deze met 112% is gestegen ten opzichte van vorig jaar, tot 1.670 miljoen euro. “Het is het derde beste resultaat in zijn geschiedenis”, wijzen ze er vanuit UFO op.

Dan de werknemers hebben opnieuw de noodzaak van salarisverbeteringen op tafel gelegd. Niet alleen het cabinepersoneel, maar de klachten komen van verschillende categorieën werknemers van luchtvaartmaatschappijen.

De wereldwijde stijging van de inflatie, de kosten van levensonderhoud en vele andere factoren waren er al voor dat het personeel tussen vrijdag en zaterdag een staking uitriep. Deze eerste maatregel, opgevat als een belangrijke waarschuwing, veroorzaakte grote schade aan de passagiers, zowel toeristen als zakenlieden.

Dit is niet de eerste keer dat de transportsector in Duitsland de straat op gaat en vraagt ​​om verbeteringen in de arbeidsomstandigheden. Spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn deed het al.