Goed nieuws: Yolanda Díaz verzekert dat “onze arbeidsmarkt nu beter is dan vijf jaar geleden”

Nieuws

De tweede vice-president van de regering en minister van Arbeid en Sociale Economie, Yolanda Díaz, benadrukte deze maandag de goede werkloosheidsgegevens en vergelijkt ze met die van vijf jaar geleden. “Het is geweldig nieuws.” Via het sociale netwerk daling van de werkloosheid met 7.452 mensen en een toename van vaste aanwervingen met 6,1%weerspiegelen de resultaten van het door de regering gevoerde werkgelegenheidsbeleid.

Ze vertelden ons dat we banen zouden vernietigen en dat we niet alleen de arbeidsmarkt creëren, maar ook transformeren (…) De arbeidshervorming heeft de kwaliteit en kwantiteit van de werkgelegenheid verbeterd', aldus de minister, waarbij hij benadrukte dat 46% van de in februari ondertekende contracten voor onbepaalde tijd waren. Díaz heeft benadrukt dat het totale aantal werklozen in februari het laagste cijfer voor deze maand sinds 2008 bereikte.

Volgens de gegevens daalde de werkloosheid in de SEPE-kantoren met 7.452 mensen vergeleken met januari, tot een totaal van 2.760.408 mensen, wat een daling betekent van 5,17% vergeleken met dezelfde maand van het voorgaande jaar, en daarmee op het laagste niveau van februari staat. sinds 2008.

Yolanda Díaz heeft verklaard dat februari de afgelopen vijftien jaar een maand was waarin de werkloosheid altijd groeide: “steeg gemiddeld met 33.238 mensen”, voornamelijk veroorzaakt door het einde van de kerstcampagne en andere commerciële campagnes zoals de uitverkoop in januari. Dit jaar was niet zo; het was het enige jaar waarin de werkloosheid daalde. Verder wijst hij erop dat “deDe nieuwe contracten zijn van betere kwaliteit”. Hij is echter van mening dat er nog werk aan de winkel is: “Zolang er één persoon werkloos is, zullen we verbeteringen blijven bevorderen.”

Yolanda Díaz blij met de daling van de vrouwen- en jeugdwerkloosheid

De tweede vice-president heeft ook benadrukt dat de daling van de werkloosheid onder vrouwen, die het laagste punt in 16 jaar bereikt, met 88.600 vrouwen minder werkloos dan in februari 2023. Met betrekking tot jongeren, een groep die historisch gezien wordt getroffen door baanonzekerheid en werkloosheid, benadrukte Díaz dat het totale aantal jonge werklozen bedroegen in februari 207.755, het laagste aantal ooit geregistreerd voor deze maand “aangezien er gegevens zijn.”