Goed nieuws voor justitieambtenaren: de regering tekent een nieuwe salarisverhoging met de vakbonden

Nieuws

De minister van het presidentschap, Justitie en Betrekkingen met de rechtbanken, Felix Bolañosheeft zojuist een maatregel ondertekend die duizenden mensen zal treffen Justitieambtenaren: waar naar verlangd en gevochten werd Salaris verhoging waarvoor de belangrijkste vakbonden van deze groep, zoals CSIF en UGT, hadden gevochten. Zo is een progressieve salarisverhoging overeengekomen tussen de 165 en 250 euro.

Na een eindeloze staking van advocaten, rechters en openbare aanklagers, sommigen 12.000 ambtenaren Het justitiële publiek zal zien hoe deze maatregel werkelijkheid wordt in de loonlijst van mei volgend jaar. Daarnaast is een toezegging opgenomen om de regelgeving rondom de aanstelling van interim-personeel te herzien om tijdelijke inhuur terug te dringen.

Welke ambtenaren van Justitie krijgen een salarisverhoging

Zoals de bevoegde minister op een persconferentie heeft aangegeven, zijn de ambtenaren die een salarisverhoging zullen ervaren degenen die tot het ministerie van Justitie behoren. Extremadura, Castilla La Mancha, Castilla y León, Ceuta en Melilla, Murcia en de Balearen.

Hieraan worden toegevoegd die van het Nationale Hof, het Hooggerechtshof, het Openbaar Ministerie, de Burgerlijke Stand, de centrale rechtbanken en het Nationaal Instituut voor Toxicologie (INTFC).

Hoeveel bedraagt ​​de salarisverhoging voor ambtenaren en hoe wordt deze toegepast?

De salarisverhoging zal progressief worden toegepast, afhankelijk van het orgaan en de schaal waartoe de ambtenaren behoren. Vanaf mei 2024 zullen ze zien hoe hun loonen stijgen en zullen ze de inkomsten innen 50% met terugwerkende kracht vanaf 1 januari van dit jaar. Al op 1 januari 2025 gaat het salaris omhoog naar 100% van wat is afgesproken. Zoals CSIF opmerkt: “Over ongeveer acht maanden zal de volledige overeenkomst worden vervuld op de loonlijsten van deze werknemers.”

Andere maatregelen In dat akkoord is opgenomen de oproep van het gedelegeerd bestuur om in maximaal drie maanden verbeteringen door te voeren zoals:

  • De vermindering van de tijdelijkheid.
  • De aanstelling van versterkingspersoneel.
  • Betere bescherming van de gezondheid op het werk.
  • De formatie.