De SEPE reactiveert zijn 'Empléate'-jobportaal met 26.406 vacatures

Nieuws

Hij Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE) heeft zijn werkgelegenheidsportaal 'Empléate' opnieuw geactiveerd, waar zowel publieke als private overheden en bedrijven te vinden zijn Dagelijks maken zij hun vacatures bekend. De afgelopen weken is het systeem verlamd door verbeteringen, zoals bevestigd door de directeur van de SEPE, Gerardo Gutiérrez. Nu hij weer actief is, zet hij de deuren naar de arbeidsmarkt open bijna 49.500 banen in 26.406 lopende aanbiedingen.

Het bureau dat afhankelijk is van het Ministerie van Arbeid en Sociale Economie van Yolanda Díaz keert met geweld terug en opent de deuren voor werkzoekenden met 1.886 vacatures bij overheidsinstellingen. Maar waar wordt het ingehuurd en hoe? De SEPE benadrukt het gebrek aan professionals in de technologische sectoren, evenals het werk voor universiteitsprofessoren en logistieke medewerkers. Er zijn functies voor mensen met en zonder opleiding en waarvoor ervaring vereist is of ook zonder opleiding mogelijk is.

'Empléate' geeft je de mogelijkheid om de ideale functie te vinden op basis van het CV dat je wilt versturen. Daarom is het eerste dat verschijnt bij het betreden van de website een zoekmachine. U dient het type (privé en openbaar) en de functie in te vullen. Druk vervolgens op 'zoeken'.

Hoe u een baan kunt vinden op de SEPE-website

Eenmaal op de SEPE 'Get Employed'-pagina moet u dat doen gebruik filters om de vacature te vinden waarop u wilt solliciteren. Waaronder: soort contract (onbepaalde tijd, tijdelijk), werkuren (volledig of gedeeltelijk) en andere parameters zoals studies of eerdere ervaring.

Een van de meest opvallende aspecten van dit banenportaal van de staatsdienst voor arbeidsvoorziening is dat het zeer goede informatie over salarissen biedt. In die zin verschijnen ze zowel in de samenvatting van de vacature als wanneer je erop klikt.

Normaal gesproken heeft het salaris een bereik, vooral in banen waar beloningen worden betaald. Het benadrukt ook of er al dan niet een primaire, secundaire of universitaire opleiding vereist is om toegang te krijgen.

Om je in te schrijven voor één van de vacatures, zul je erop moeten klikken en vervolgens op 'inschrijven' klikken. Daar zal het om de gebruikersnaam en het wachtwoord vragen voor de mensen die al een eerder account hebben en degenen die dat nog niet hebben, zullen zich als 'persoon' moeten registreren. Daarnaast is toegang via Facebook geïmplementeerd.

Arbeidsbureaus, referentiepunten

Gutiérrez erkende dat, gedurende de tijd waarin de De SEPE-website was in onderhoudzijn de werklozen nooit onbeheerd achtergelaten. Het zijn de regionale arbeidsbureaus geweest, zowel in de fysieke hoofdkantoren als op hun websites, die hebben voorzien in de behoeften van mensen die op zoek zijn naar werk.

Er zijn veel werklozen die dagelijks naar de website van dit openbaar lichaam gaan om informatie op te vragen en een goede baan te krijgen. Gedurende de tijd dat het in onderhoud is geweest, is er voldoende aandacht besteed aan de berichtgeving bij de zoektocht naar werklozen, aldus de directeur van de SEPE.