Gepersonaliseerde CV: 6 tips om op te vallen

Zoek werk

Gepersonaliseerde CV: gebruik de relevante trefwoorden van de jobaanbieding

Wanneer de recruiter zijn vacature maakt, gebruikt hij effectieve trefwoorden om de functie te definiëren waarvoor hij wil werven. Dit kan de titel van de functie zijn, de stad, de regio, een technische term of zelfs een diploma. Bijvoorbeeld: “Bedrijfsmanager VRD “, ” Advocaat internationale contracten “, ” Reclame ten westen van Frankrijk “, ” Koper Junior boodschap “…

Ontcijfer de vacature en identificeer de belangrijkste trefwoorden in de vacature en markeer ze in uw cv. Ze zijn te vinden in:

  • De functietitel;
  • De gewenste opleiding;
  • De vereiste ervaring;
  • De vereiste technische vaardigheden.

Gepersonaliseerde CV: geef een relevante titel

Bovenaan het cv en met een hoger lettertype dan de rest, is de titel het eerste element dat de recruiter ziet als hij naar je cv kijkt. Als het bestaat en het past bij de vacature, dan scoor je punten en verdubbel je de kans om gecontacteerd te worden voor een sollicitatiegesprek.

De titel is een element van personalisatie van uw cv, omdat het, afhankelijk van wat u aangeeft, de recruiter in staat stelt waardevolle aanwijzingen te krijgen over uw profiel: de beoogde functie en mogelijk een specialiteit (bijvoorbeeld: Advocaat – fusierecht), een gesproken taal (bijvoorbeeld: Frans Engels Russisch drietalige verkoper) of zelfs soft skills (Content manager: ik heb 2 jaar leiding gegeven aan een projectteam voor het herontwerp van de website). Dankzij je gepersonaliseerde titel weet de recruiter heel snel of je cv overeenkomt met de jobaanbieding of niet.

Ons advies : om uw personalisatie effectief te laten zijn, laat u de vaardigheden “cream pies” zoals “luisteren” of “goede teamcohesie” buiten beschouwing.

Werk aan de haak van je cv om het te personaliseren

Met een paar goed gekozen woorden kan de cv-hook het verschil maken en de recruiter meer laten weten! Waar bestaat het uit? Dit zijn een paar zinnen die net onder de titel zijn geplaatst, waarin kort je vaardigheden, je motivaties worden uitgelegd en waardoor je meer over jezelf zou willen weten. Schrijf ook geen pad, 5 of 6 regels zijn meer dan genoeg. Je kunt een aspect van je sollicitatie uitlichten: je ervaring, je technische vaardigheden of je diploma’s, maar ook gedragsvaardigheden waar bedrijven voor strijden zoals creativiteit, management of besluitvorming…

Voorbeeld van een cv-haak : Ik heb ruim 7 jaar ervaring op het gebied van webcontent, waarvan 5 jaar als contentmanager en 2 jaar als regisseur.

Gepersonaliseerde CV: val op met een professionele foto

De foto op het cv staat ter discussie: niet verplicht, het mag geen reden zijn om een ​​sollicitatie af te wijzen. Aan de andere kant wordt het gewaardeerd door recruiters. Wat kan het nut ervan zijn? Met de foto kan de recruiter het profiel bekijken en dus je sollicitatie onthouden. Het kan dus een pluspunt voor je zijn en een extra kans om geselecteerd te worden voor de baan van je dromen.

Ons advies : geef de voorkeur aan de foto met de buste van ¾ gezicht, de blik die een punt rechts of links van het objectief vastlegt. Zorg voor je outfit, verlaat de foto’s geposeerd in een badpak of op het strand. De foto moet vooral professioneel blijven. Om meer te weten te komen over de ideale cv-foto, beantwoordt ons speciale artikel al uw vragen.

Zorg voor het gedeelte “Hobby’s” van je cv

Een goed cv moet de essentiële onderdelen bevatten voor een goed begrip van uw achtergrond of uw professionele ervaring, maar ook die onderdelen die de recruiter in staat stellen uw persoonlijkheid beter te begrijpen. Het gedeelte ‘Interesses’ (ook wel het gedeelte ‘Hobby’s’ of ‘Diversen’ genoemd) is ideaal om zorgvuldig gekozen informatie aan de recruiter te destilleren. Bijvoorbeeld,

  • Je begeleidt in het weekend een sportcursus: de recruiter ziet in jou je managementvaardigheden en je gevoel voor teamwork.
  • Je speelt al van kinds af aan een muziekinstrument: je bent creatief.
  • Je bent betrokken bij een vereniging: je hebt gevoel voor dienstbaarheid.

Stuur je gepersonaliseerde CV met een motivatiemail om op te vallen

Stuur je cv niet als bijlage naar een bijna lege e-mail. Elk communicatiemiddel met de recruiter is goed om te gebruiken om hem aan de haak te slaan en op te vallen.

Bereid een korte paragraaf voor waarin u uw motivaties voor het krijgen van de baan uitlegt, zonder uw cv te herhalen. Het doel van de motivatie-e-mail is niet om je hele cv uit te leggen, maar om een ​​bepaald punt ervan te benadrukken of zelfs om te benadrukken wat er niet in staat en wat je belangrijk lijkt.