Gekke vaardigheden: hoe zet je ze op je cv?

Zoek werk

Recruitment maakt momenteel een kleine revolutie door. Naast de traditionele methodes op basis van het cv en het klassieke sollicitatiegesprek komen er steeds meer innovatieve technieken. Jobdating en coöptatie gaan gepaard met het overwegen van nieuwe criteria door recruiters – harde vaardigheden, zachte vaardigheden en gekke vaardigheden – om de ideale kandidaat in het bedrijfsleven te selecteren.

Mad Skills: vaardigheden die steeds populairder worden bij recruiters

Aan harde vaardigheden – technische vaardigheden – en zachte vaardigheden – interpersoonlijke vaardigheden – worden gekke vaardigheden toegevoegd. Deze vaardigheden komen vaak buiten het professionele kader en illustreren de eigenheid en originaliteit van een persoon. Waardevolle eigenschappen voor recruiters die op zoek zijn naar creatieve, atypische profielen, in staat om een ​​nieuwe impuls te geven en buiten de gevestigde kaders te denken.

Hoe zet u uw “gekke vaardigheden” op uw cv?

Nadat je soft skills in je cv hebt opgenomen, kun je hetzelfde doen voor je gekke vaardigheden. Hoewel het behoorlijk geformatteerd is, kan het cv je in staat stellen je gekke vaardigheden te onthullen aan toekomstige recruiters. Uw vermogen om uw uniekheid te waarderen, zal u waarschijnlijk in staat stellen het verschil te maken in vergelijking met andere kandidaten, vooral als u solliciteert bij een start-up of een innovatief bedrijf.

Uw pad – academisch of professioneel – is niet lineair? Verberg het niet.

Integendeel, leg uit waarom je na 5 jaar op de banken van je technische school voor een patisserie-CAP hebt gekozen. En waarom stond je liever elk weekend om 4 uur op dan met je heupen te wiebelen op een dansvloer om de stress van je week in een adviesbureau te verlichten? Waarschijnlijk zal dit detail niet onopgemerkt blijven tijdens een werving. En recruiters kunnen je bereidheid om je passie te volgen en je vermogen om een ​​origineel carrièrepad in te slaan alleen maar waarderen.

Gekke vaardigheden: wanneer je hobby’s je in staat stellen een baan te krijgen

Stel je voor dat je in een open ruimte zit naast 8 andere kandidaten die solliciteren voor dezelfde functie als jij. a priori, als je CV is geselecteerd, betekent dit dat je over de technische kennis en vaardigheden beschikt die nodig zijn voor deze functie. De kans is dus groot dat de personeelsmanager uw emotionele intelligentie meer zal beoordelen – om uw zachte vaardigheden te beoordelen – en wat u anders maakt – uw gekke vaardigheden.

Dus als je in je vrije tijd een jongleur bent, een fan van paddenstoelen plukken, een countrydanser, een expert in middeleeuwse verlichting of een hoofd van de vereniging voor de bescherming van wilde ganzen, zeg het dan.

Geef op je cv de nodige ruimte aan de rubriek “Centers of interest”. Want naast het kennen van je hobby’s, zal de recruiter in jou een gepassioneerde, betrokken, actieve, originele kandidaat herkennen… Kortom, al deze karaktereigenschappen gezocht door een innovatief bedrijf en soms moeilijk te vinden.

Evenzo kan het beheersen van een taal een verschil maken. Ben je tweetalig in Guadeloupe Creools? Het zou verrassend zijn als deze taal nuttig zou zijn in de professionele context. Het bewijst echter dat je andere horizonten hebt ontdekt en dat je je hebt kunnen aanpassen aan een nieuwe omgeving door je de codes ervan toe te eigenen.