De 7 zinnen die een verhoging doden

Loon

“Met de economische ontslagen die zojuist hebben plaatsgevonden, doe ik meer werk dan voorheen, het verdient een loonsverhoging”

Waarom is deze zin dodelijk?

Omdat, zoals het begin van de zin aangeeft, het overschot aan activiteit niet te wijten is aan een groeiend orderboek en een bloeiende gezondheid van het bedrijf, maar aan economische moeilijkheden. “Dat een werknemer wiens baan behouden is gebleven komt klagen over zijn beloning, geeft meteen een beeld van groot egoïsme, van persoonlijk belang ten koste van het collectieve belang. Bij de limiet zal de manager zich zelfs afvragen of hij ervoor heeft gekozen de juiste mensen te sturen. In elk geval, de sollicitant zal zeker wrok creërentemeer omdat het in deze omstandigheden zeer waarschijnlijk is dat de manager toch geen speelruimte zal hebben”, stelt Marc Devillard, CEO van Motivation Factory.

“We vallen onder zo’n cao die voorziet in een jaarlijkse verhoging van zoveel, dus ik wil verhoogd worden”

Waarom is deze zin dodelijk?

Omdat we niet bij de Sociale Zekerheid zitten. “Op zichzelf, het verzoek van de werknemer is niet vals, maar in de privésector gaat dit niet door. Ik geef verhogingen op basis van prestaties en de houding van mijn teamleden. Het claimen van een brancheovereenkomst of een cao heeft dus geen zin’, illustreert Karine Doukhan, directeur bij het wervingsbureau Robert Half.

“Als ik geen opslag krijg, vertrek ik. Hoe dan ook, ik heb elders betere aanbiedingen”

Waarom is deze zin dodelijk?

Omdat het gewoon chantage is, een wapen om met grote zorg te gebruiken. Het is mogelijk dat een directe dreiging goede resultaten zal opleveren, maar het zal het maar één keer doen, omdat de manager nu naar alle waarschijnlijkheid weet dat deze chantage kan worden herhaald. Zijn enige verdedigingslinie is om de medewerker in kwestie zo snel mogelijk vervangbaar te maken om uit de chantage te komen, en dan hebben de dreigementen geen effect meer. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het verzonden bericht “ik zou het liever elders hebben” in principe niet aan dovemansoren gericht is: waarom meer investeren in een medewerker die je expliciet vertelt dat zijn toekomst ergens anders ligt? “De kans is dus groot dat de manager deze houding aanneemt als bluf en meteen weigert. Uiteindelijk zal de kandidaat zijn verhoging niet hebben gehad, maar zijn imago bij zijn manager, die nu als “vertrekkend” verschijnt, aanzienlijk hebben aangetast”, besluit Marc Devillard.

Ben je het zat om een ​​loonsverhoging te weigeren? Het is misschien tijd om ergens anders te kijken door een waarschuwing te maken voor de posities die u interesseren

“Ik heb dit jaar mijn maximum gegeven, dus ik moet worden verhoogd”

Waarom is deze zin dodelijk?

Want het is niet aan jou om jezelf te beoordelen, maar aan je manager. ” Met zo’n zin zet de werknemer zichzelf in de val door te laten zien dat hij tegen zijn eigen grenzen aanloopt. en vermindert daardoor de wens om hem opslag te geven, omdat hij alles al lijkt te hebben gegeven”, betoogt ze.

“Ik heb net zoveel ervaring als die en die is net opgevoed, dus ook ik kan aanspraak maken op een salarisverhoging”

Waarom is deze zin dodelijk?

Omdat deze verklaring een dubbel probleem bevat. Ten eerste zijn anciënniteitsverhogingen, behalve in de ambtenarij, nog uiterst zeldzaam. En dan, tweede probleem: jezelf vergelijken met anderen. “Bij ons zijn er inderdaad nieuwe medewerkers die snel groeien omdat hun resultaten en houding opmerkelijk zijn. Aan de andere kant zullen degenen die in slaap vallen en/of spinnen niet bevredigd worden. En dit, ongeacht hun leeftijd. Meritocratie is de sleutel”, voegt Karine Doukhan toe.

Kijk ook: Onze adviesvideo over vergoedingen voor pas afgestudeerden

“Ik heb al 5 jaar geen loonsverhoging gehad, het begint goed te gaan”

Waarom is deze zin dodelijk?

Omdat het wijst op het onvermogen van de werknemer om zichzelf in vraag te stellen. “Als iemand me tegenwerkt met dit soort zinnen, antwoord ik altijd maar “stel jezelf de vraag of je weet waarom je niet bent toegenomen. Is het een kwestie van resultaat, houding of beide”, legt ze uit. Wees vooral niet paranoïde, een niet-verhoging heeft altijd een verklaring.

“Als ik niet verhoogd word, pas ik mijn werklast daarop aan”

Waarom is deze zin dodelijk?

Omdat het eigenlijk neerkomt op zelfvermeerdering en werkgevers houden er niet van. Inderdaad, bij gebrek aan loonsverhoging, sta je op het punt minder te werken. Dus wiskundig gezien om je uurtarief te verhogen. Dit type zin moedigt managers verder aan om niet in de werknemer te investeren. En zo zit je in een vicieuze cirkel waarin u zult niet een van de duidelijk geïdentificeerde mensen zijn en daarom nemen uw kansen om uw salarisverhoging te zien af. De oplossing ? Zelfvermeerdering maar rustig en met mate.

Hoe uw salaris verbeteren? Zie ons speciale artikel voor meer informatie.