Gebruik doordachte jubileumberichten om uw collega’s het beste te wensen

Vooruitgang op het werk

Hoewel het verhogen van de beloning, bonussen en voordelen geweldige manieren zijn om toptalent te belonen, waardering tonen door woorden raakt het anders. En wat is een beter moment om dat te doen dan wanneer ze een jubileum vieren?

Of het nu een jaar of tien is, werkjubilea markeren de waarde en toewijding die werknemers aan hun team toevoegen – en dat is de moeite waard om te waarderen.

Of u nu een collega, manager of teamleider bent, het sturen van attente jubileumberichten viert deze speciale dagen en bevordert een positieve sfeer. werkomgeving dat loyaliteit en betrokkenheid bevordert.

Het belang van het erkennen van werkjubilea

Naast dat medewerkers zich goed voelen, heeft het feliciteren met hun harde werk ook direct invloed op hun gedrag en de bedrijfsresultaten. Hier zijn vier manieren waarop het vieren van werkjubilea uw team ten goede komt en de prestaties van medewerkers verbetert.

1. Verbetering van het behoud van medewerkers

Medewerkers moeten zich gewaardeerd voelen om tevreden te blijven. En tevreden medewerkers blijven vaker langer in hun functie.

Nu het jobhoppen toeneemt, wordt het voor werkgevers steeds moeilijker om toptalent te behouden. Maar maar liefst 82% van de werknemers beschouwt erkenning als cruciaal voor de arbeidstevredenheid, dus het sturen van eenvoudige jubileumwensen is een uitstekende manier om geweldige werknemers te behouden.

2. Het vergroten van de medewerkersbetrokkenheid en de bedrijfsomzet

Volgens Deloitte verbetert erkenning de betrokkenheid van medewerkers, en kan een toename van 15% in betrokkenheid leiden tot een omzetstijging van 2%. Dus teamgenoten die het harde werk van hun collega’s waarderen, kunnen hun werkgever misschien helpen verder succes te behalen.

3. Het moreel van werknemers stimuleren

Een van de redenen waarom het sturen van gelukkige jubileumwensen de betrokkenheid van medewerkers verbetert, is omdat het ieders humeur verbetert.

Misschien verrassend genoeg zou 36% van de mensen €5000 van hun jaarsalaris opgeven om gelukkiger te zijn op het werk. Als u de manager bent van een klein bedrijf, is dit uitstekend nieuws, aangezien u uw werknemers misschien niet het ideale salaris kunt bieden, maar wel hun ideale werkomgeving.

4. Het creëren van een positieve bedrijfscultuur

De manier waarop uw medewerkers met elkaar omgaan en over u en uw organisatie denken, bepaalt de cultuur van het bedrijf.

Wanneer werknemers zich erkend voelen vanwege hun sterke werkethiek en toewijding, is de kans groter dat ze hun werkplek respecteren en er positief over spreken. En dit heeft invloed op de manier waarop huidige werknemers en individuen buiten de organisatie het bedrijf waarnemen, waardoor u toppresteerders kunt behouden en aantrekken.

Voorbeelden van jubileumberichten om medewerkers te bedanken

Hoe lang u de medewerker ook kent, het is gemakkelijk om te overdenken wat u op uw jubileumkaart zegt. Je wilt dat het professioneel en toch persoonlijk is, beknopt en toch expressief. En het allerbelangrijkste: je hoopt dat ze zich daardoor gewaardeerd en gewaardeerd voelen.

Gebruik deze voorbeelden ter inspiratie bij het maken van een doordacht jubileumbericht voor uw werk.

Eenvoudige citaten over werkjubilea

 • “De tijd vliegt als je fantastisch werk levert! Vandaag viert u uw eerste jubileum als onderdeel van ons team. Bedankt voor de positieve houding waarmee u elke dag naar uw werk gaat. Jij maakt ons kantoor een betere plek.”
 • “Ik wens u het gelukkigste werkjubileum van ons team van (bedrijfsnaam). Sindsdien wisten we dat je een aanwinst zou zijn je eerste dag. Ga zo door!”
 • “Gelukkige werkdag! We zijn zo blij dat we je in ons team hebben en wensen je nog een jaar vol succes.”
 • “Gelukkig (X) jarig werkjubileum van de (naam van de afdeling). We zijn enorm onder de indruk van alles wat je het afgelopen jaar hebt bereikt.”

Feestelijke werkjubileumberichten

 • “Op nog een jaar samenwerken! We sturen u onze beste wensen terwijl u doorgaat met het behalen van groot succes en carrière groei.”
 • “Een prachtig werkjubileum gewenst! Schuif tijdens de lunch aan in de boardroom om jouw succes te vieren met hapjes en drankjes.”
 • “Vandaag vieren we het werkjubileum van (naam medewerker). We zijn zo dankbaar voor hun bijdrage aan ons team en weten dat we zonder hen niet zouden hebben bereikt wat we nu hebben.”

vrouw-met-collega-kijken-naar-bestanden-en-laptop-glimlachend-werk-verjaardagsberichten

Formele/professionele jubileumberichten

 • “Gefeliciteerd (naam medewerker) met uw (X) jaar bij (naam bedrijf). We zijn zo blij om jou in ons groeiende team te hebben. Op naar nog een jaar vol succes en groei.”
 • “Ik wens je nog een succesvol jaar terwijl we je (X) werkjubileum vieren. Je bent een waardevol teamlid. Ga zo door!”
 • “Ik wens u een heel gelukkig werkjubileum terwijl u uw (X) jaar bij (bedrijfsnaam) viert. Je bent onvervangbaar, en we zijn zo dankbaar voor de manier waarop je deze werkomgeving hebt vormgegeven door je toewijding en doorzettingsvermogen.”
 • “Het was een eer om deel uit te maken van jullie professionele ontwikkeling. En met veel plezier wensen wij u een (X)-jarig jubileum. Proost op je voortdurende succes.”

Gelukkige en grappige werkjubileumberichten

 • “Gefeliciteerd met uw jubileum bij (naam bedrijf). Op nog een jaar waarin je de beste memes en GIF’s naar onze Slack-kanalen stuurt.”
 • “Gefeliciteerd (X) werkjubileum! Dit jaar heb je indruk op ons gemaakt met je harde werk, vastberadenheid en consistentie bij het verzenden van huisdierupdates.
 • “Bedankt dat je een geweldige medewerker bent! Jij maakt het komen naar je werk leuk voor het hele team. Gelukkig (X) werkjubileum.”

Mooie jubileumwensen voor een vaste medewerker

 • “Gelukkig (X) jarig jubileum voor een van onze beste medewerkers! Je inspireert ons elke dag met je enthousiasme en toewijding aan je werk. Toen je bij het bedrijf begon, maakte je deel uit van een team van 10 personen en ging je aan de slag extra verantwoordelijkheden om ons succes te verzekeren.

  Zonder jullie harde werk en vastberadenheid hadden we niet kunnen komen waar we nu zijn. Bedankt dat je deel uitmaakt van ons team. Wij wensen u nog een jaar vol succes en geluk.”

 • “(X) jaar geleden kwamen we een ongelooflijk indrukwekkende applicatie tegen. En vandaag vieren we juist die medewerker omdat hij een waardevol onderdeel van ons team is. Gefeliciteerd, (naam medewerker), voor nog een jaar bij (naam bedrijf).

  Je hebt zoveel bereikt in je tijd bij ons, en zonder jouw hulp zouden we het succes van vandaag niet hebben bereikt. Bedankt dat je deel uitmaakt van ons bedrijf en dat je dagelijks je A-game brengt.”

 • “Gelukkig werkjubileum, (naam van de werknemer). Je bent al (X) jaar essentieel voor het succes van ons bedrijf en we zijn zo blij je in ons team te hebben. Je hebt een hoge standaard gesteld voor de rest van ons met je felle werkethiek en grit. Met een werknemer zoals jij vervult ons met dankbaarheid.”

man-kijkt-naar-collega-glimlachende-werk-verjaardagsberichten

Gedetailleerd bericht over werkjubileum

 • “Gefeliciteerd met je jubileum, (naam van de medewerker)! We willen van dit moment gebruik maken om u te bedanken voor uw toewijding aan (naam van het bedrijf) in de afgelopen (X) jaar. Het was een genoegen voor mij en de rest van het team om samen te werken met een hardwerkende medewerker zoals jij.

  Je brengt enthousiasme mee en creativiteit aan elk van uw projecten en accepteer nooit iets minder dan uitzonderlijk. We wilden deze momenten delen om uw bijdrage aan ons team te vieren:

  – U heeft de (naam van het systeem) ontwikkeld, waardoor uw collega’s zich gewaardeerd voelen vanwege hun inbreng en verbetering de samenwerkingsvaardigheden van het team.

  – Je leidde de (naam van het project) en begeleidde je teamgenoten naar succes.

  – Je hebt je (quota/succesmaatstaf) voor dit jaar overschreden, wat je vastberadenheid en passie voor je rol bewijst.’

Werkjubileumwensen voor een baas

 • “Gelukkig jubileum voor een fantastische manager! De manier waarop jij ons team leidt, inspireert ons allemaal elke dag. Bedankt voor uw voortdurende toewijding aan onze groei en succes.”
 • “Gefeliciteerd met nog een jaar bij (naam van het bedrijf). Ik waardeer uw steun bij mijn professionele ontwikkeling enorm en voel mij vereerd om onder uw leiding te mogen werken.”

Tips voor het maken van een doordacht jubileumbericht voor uw werk

Het vinden van de juiste balans tussen professionaliteit en warmte is lastig, maar het volgen van deze tips helpt:

 • Houd het positief: Uw boodschap moet opbeurend zijn en ervoor zorgen dat uw medewerker trots is op zijn jarenlange harde werk. Maak geen grapjes over hoe lang ze daar al zijn en of je ze binnenkort kwijtraakt, aangezien deze opmerkingen de aandacht kunnen afleiden van je positieve en waarderende boodschap.
 • Personaliseer het: Kant-en-klare wenskaarten kunnen wat onpersoonlijk aanvoelen. De beste kaarten en waarderingsberichten erbij betrekken een vleugje humor of een goede herinnering die je met de afzender hebt gedeeld.

  Door deze personalisatie toe te voegen, voelt de lezer zich verzorgd en gezien. Probeer dus details op te nemen waaruit blijkt dat je ontvanger attent was bij het schrijven van zijn of haar bericht. Je zou een positieve eigenschap kunnen noemen die ze aan het team toevoegen, of een prestatie ze hebben gemaakt.

 • Kies de juiste toon: De toon van het bericht kan veranderen, afhankelijk van uw werkplek en de persoonlijkheid van de ontvanger. Als je een manager bent, wil je dat zeker doen sla een vriendelijke maar professionele toon aanen berichten van collega tot collega kunnen iets minder formeel zijn.
 • Betrek het hele team: Volgens BonGewoonlijk is 65% van de werknemers bereid een baan te blijven waar collega’s hen erkennen voor hun werk, zelfs als ze een manager hebben die ze niet waarderen. Wees inclusief met uw boodschap, waarmee we uitdrukken dat het hele team het werk van deze persoon waardeert. En moedig indien mogelijk andere teamgenoten aan om ook berichten te sturen.

De echte waarde van het waarderen van uw medewerkers

Werknemers brengen ongeveer een derde van hun tijd door op het werk. En een gemakkelijke manier om het harde werk en de toewijding die ze in deze tijd leveren te waarderen, is door berichten over hun werkjubileum te sturen. Nu je meerdere voorbeelden hebt, is deze taak nog eenvoudiger – en zomaar voelt je team zich gewaardeerd en erkend voor hun geweldige werk.