Financiën en boekhouding: salarisschalen 2015

Loon

Als de salarissen in de financiële en boekhoudkundige beroepen de neiging hebben te stagneren, met uitzondering van zeldzame profielen, wordt het variabele deel van hun beloning democratischer. Bonussen en bonussen worden steeds vaker aangeboden om prestaties te belonen. Dit wordt aangegeven door het wervingsbureau Hays in zijn beloningsonderzoek 2015 dat exclusief op 9 januari door is onthuld.

Een stijging van 20% voor tweetalige algemene accountants

Alleen zeldzame profielen (zeer technisch of tweetalig) zien hun salaris stijgen. Een tweetalige algemeen accountant kan dus hopen 20% meer te verdienen dan een tegenhanger die de taal van Shakespeare niet beheerst. Dit is ook het geval voor de profielen van tweetalige tussenpersonen en accountants die toegang hebben tot strategische posities in het bedrijf.

Bron : Onderzoek naar vergoedingen uit 2015, Hays.

NB: De hierboven weergegeven vergoeding heeft betrekking op Ile-de-France. Die beoefend in andere regio’s kunnen tot 16% lager zijn.

Methodologie : 5e editie van dit landelijke beloningsonderzoek, uitgevoerd onder een panel van 2.100 kandidaten en opdrachtgevers. De salarissen worden uitgedrukt in bruto jaarlijkse kilo-euro’s, voor Ile-de-France en houden geen rekening met variabele elementen en voordelen in natura.

Bekijk de volledige enquête (deel 1 en deel 2).