ESN Teamwill werft twee senioren aan om de nieuwe activiteiten te leiden

Nieuws

Een senior aangeworven via zijn professionele netwerk

Na 25 jaar bij Accenture en 10 jaar bij Wavestone, Joël Nadjar was kalm aan het overdragen aan zijn opvolger toen hij sprak met de CEO van Teamwill Group, een ESN gespecialiseerd in business & IS-oplossingen gericht op krediet en gespecialiseerde financiering.

“We kenden elkaar al heel lang dankzij enigszins parallelle carrières en vriendschappelijke betrekkingen. Samen hebben we ideeën gedeeld over de ontwikkeling van Teamwill. Hij stelde me voor aan de president. Tijdens een uitwisseling in de modus voor het delen van standpunten, legde hij me de strategie van het bedrijf uit en in het bijzonder de wens om een ​​opleidingscentrum op te richten. En bood me aan om mee te doen aan dit avontuur door de leiding van deze paal te nemen”zegt hij gewillig.

Afgelopen april, op 61-jarige leeftijd, nam Joël Nadjar het hoofd van de nieuwe onderwijsdivisie over na de overname door Teamwill Group van de technische school Sésame.

Uittreksel uit de aankondiging van benoeming bij Teamwill

Een senior die werkt aan zijn inzetbaarheid

Op 61-jarige leeftijd is Joël Nadjar nog niet van plan om te stoppen met werken. Maar voor “in de raad zitten”we moeten onszelf constant vernieuwen om dat te kunnen “voel de mode, anticipeer op de komende transformaties”. “Het onderwijs is in rep en roer. Met AI en permanente toegang tot kennis, onderwijzen we vandaag niet meer zoals 10 jaar geleden. De uitdaging is nu om mensen te helpen leren leren, de vraagstukken te ontcijferen en zich te oriënteren », analyseert hij. Om up-to-date te blijven, cultiveert onze zestiger een proactieve gemoedstoestand: “geen sprake van tevreden zijn met wat je weet als je senior bent”.

Tweede pijl op zijn boog: het netwerk.

Tijdens één-op-één gesprekken ontmoet ik veel verschillende mensen. Ik woon conferenties en seminars bij om te luisteren en de behoeften van mensen te begrijpen.

Joël Nadjar, directeur van de divisie Educatie en lid van het uitvoerend comité van Teamwill Group

Een senior die zijn ervaring graag doorgeeft

Joël Nadjar evolueert in een multiculturele ESN (de president is Frans-Tunesisch) en multi-age. Als de codir voornamelijk managers ouder dan 45 jaar bevat, zijn de teams jonger. Het ontstaat dus van nature in een houding van overdragen met de jongere. “Met hen deel ik werkmethodieken, bijvoorbeeld voor het oplossen van problemen. Ideeën en prioriteiten structureren »hij legt uit.

Joël Nadjar is de 60 gepasseerd en heeft al een aantal min of meer succesvolle ervaringen opgedaan.

Ik ondersteun ze bij het ontwikkelen van hun eigen vermogen om een ​​stapje terug te doen. Ik ben in een echte houding van overdracht. Ik vraag me elke dag af hoe ik hen kan helpen beter te werken.

of nadjar

Een senior die minder verdient dan voorheen

In zijn vorige baan ontving Joël Nadjar een vast en een variabel evenredig aan zijn prestaties, geïndexeerd op basis van bepaalde KPI’s (margepercentage, enz.). “Bij Teamwill verdien ik 20% minder, maar onderhandelde ik over minder druk. Het is een goed compromis om goed te werken en voor mij om in een constructieve gemoedstoestand te zijn”vat hij samen.

Een senior die een stapje terug weet te doen

“Na een slapeloze nacht heb ik zeker langer nodig om te herstellen dan voorheen. Om in vorm te blijven, doe ik aan sport en heb ik geleerd om met mijn tijd om te gaan. Voor mij is er geen echte grens tussen privé en professioneel leven. ik ben continu, hij erkent.

Als hij in het weekend zwemt of paardrijdt, denkt hij na over zijn week, zijn plannen, bijvoorbeeld… Integendeel, tijdens de week neemt hij pauzes. Twee uur om een ​​boek te lezen over een onderwerp dat niets met zijn interesses te maken heeft… “Ik hou van deze porositeit tussen de twee levens. Maar ik leg het mijn teams niet op. Ik leg ze uit hoe ik werk. Als het me lukt om ze te inspireren, gaan ze zeker anders werken.”betoogt hij.

Een senior die zich afvraagt ​​wat de plaats is van senioren in het bedrijfsleven

Gevraagd naar zijn mening over de hervorming van de pensioenen en de tewerkstelling van senioren, vat Joël Nadjar het als volgt samen: “In Frankrijk werken we veel en op een te stressvolle manier over een te korte periode. Ik verwacht dat deze hervorming de relatie zal versoepelen om met minder stressvolle werkwijzen te werken”. En om de 4-daagse werkweek te citeren, wissel een maand werken af ​​met een maand vrij. Maar ook voor senioren, de versterking van geregelde deeltijd, de ontwikkeling van de functie van “leraar”.

Waarom buitenstaanders vragen om mensen te komen trainen in werkmethodieken als ervaren medewerkers het als “tijdelijke leraar” voor 2 uur per week of 1 à 2 dagen per maand voor hun rekening kunnen nemen?

Met al zijn projecten in gedachten, zoals we ons kunnen voorstellen, is Joël Nadjar nog niet klaar om op te hangen, ook al is hij dat wel in aanmerking om met pensioen te gaan in december 2024. “Een baan is een cyclus, dus ik geef mezelf nog 2-3 jaar. Dan ga ik misschien parttime om me langzaam voor te bereiden op mijn pensioen. In mijn professionele leven leg ik veel contacten en sta ik midden in maatschappelijke transformaties. Als ik dit allemaal stopzet, voel ik het als een potentieel trauma ”concludeert hij, voorlopig in zijn nopjes met zijn sociale leven rond de koffieautomaat op het werk.

Het standpunt van Olivier Le Hénaff, CEO van Teamwill Group

Olivier Le Henaff

“We hebben geen strategie voor of tegen de tewerkstelling van senioren. Leeftijd is geen onderwerp op zich, we praten er nooit over. Teamwill heeft wereldwijd 700 mensen, waarvan 350 in Frankrijk. Onze topmanagers zijn tussen de 50 en 61 jaar oud! Hieronder staat de klassieke piramide van een ESN met een hoog aandeel consultants onder de 30 jaar en business experts tussen de 30 en 40 jaar oud. We rekruteren topmanagers niet vanwege hun zakelijke vaardigheden, maar vanwege hun vermogen om de jongste te betrekken bij een strategie en een visie. Senioren hebben met hun ervaringen een ervaring die hen in staat stelt zo goed mogelijk te reageren in een context van klanten, medewerkers bij bijvoorbeeld conflicten, maar ook om teams te motiveren. Aan de beloningskant oefenen we marktprijzen uit. Senioren gaan akkoord met loonsverlagingen omdat ze minder betrokken zijn bij marketing dan voorheen. Ze genereren minder omzet en nemen daardoor minder variabel waar dan voorheen. Op 55-jarige leeftijd denk ik dat we nog steeds de capaciteit hebben om een ​​of twee posities in te nemen”.