Er zijn buitenschoolse instructeurs nodig om zonder tegenstand op scholen te kunnen werken: ze vragen niet om ervaring

Nieuws

De terug naar school Na de paasvakantie betekent het voor veel kinderen ook dat ze hun agenda met buitenschoolse activiteiten moeten hervatten. Sport, Engels of vrij spelen zijn enkele van de mogelijkheden waarvoor gespecialiseerde instructeurs worden gezocht. Het verkrijgen van een van deze vacatures geeft de mogelijkheid om in een onderwijscentrum te werken, met een vast contract (vaak vast – discontinu) maar zonder dat er een oppositie nodig is.

Er zijn geen studies of eerdere ervaringen nodig in de meeste vacatures voor monitoren. In sommige landen zullen ze om de graad van onderwijs vragen, vooral in die opleidingen die bedoeld zijn voor onderwijsversterking. Er zijn posities in het ochtendlokaal, in de eetkamer, op de patio en zelfs in de klaslokalen zelf. Het salaris kan op uurbasis of op loonbasis zijn en wordt aan het einde van de maand vastgesteld. In het eerste geval wordt ongeveer 12 euro per uur bedongen en in het tweede geval de salarisdeel van 1.300 euro.

Zoals hij Staatsopenbare dienst voor arbeidsvoorziening (SEPE), in 'Empléate' en Infojobs hebben actieve vacatures voor buitenschoolse instructeurs. Een ander voordeel? Als je een universiteitsstudent bent, kan het middagschema je helpen je studie en werk in evenwicht te brengen.

Vereisten om te werken als buitenschoolse monitor

Ten tijde van een baan krijgen als buitenschoolse monitor op scholenacademies of speelcentra, vraag niet om ervaring als leraar. Maar het zal nodig zijn om rekening te houden met bepaalde vereisten die doorgaans voorkomen in alle te vervullen vacatures.

Het is waardevol om de titel Vrije Tijd Monitor te hebben (er zijn veel bedrijven die dit onderwijzen en zelfs sommige gemeenteraden bieden het gratis aan), en het is essentieel om het officiële certificaat te kunnen voorleggen dat garandeert dat er geen seksuele misdrijven plaatsvinden tegen minderjarigen. Dit document is gratis en kunt u heel eenvoudig opvragen.

Hoewel het niet verplicht is, wordt in sommige onderwijscentra of taalacademies eerdere ervaring op prijs gesteld. En zeker voor monitoren die in deeltijd werken, zal er rekening mee worden gehouden dat de woning dichtbij het onderwijscentrum of de recreatieruimte ligt.

Vacatures voor buitenschoolse activiteiten

Er zijn honderden banen te vervullen voor buitenschoolse activiteiten. Eetkamer, ochtendlokaal, sporten zoals voetbal, basketbal of volleybal, en zelfs het vervoeren van kinderen naar het centrum. Dit zijn allemaal enkele van de opties die zowel in 'Empléate' als in Infojobs voorkomen.

  • Monitor van buitenschoolse activiteiten, voor educatieve versterking en multiactiviteit in Las Palmas de Gran Canaria, zonder studies (LOGSE) of eerdere ervaring. Salaris van 1.320 euro.
  • Buitenschoolse coördinator in Alicante, eerdere ervaring en het hebben van een universitair diploma worden positief gewaardeerd. Je moet weten hoe je stress kunt beheersen en groepen kunt beheren.
  • 2 monitoren van buitenschoolse activiteiten voor basisschool- en middelbare scholieren, bij Gader Formación, in Madrid. Werkaanbod voor mensen met een beperking. Een onbepaald vast dienstverband. Vakanties volgens de schoolkalender. Salaris van 20.000 euro.
  • 2 monitoren in Ciudad Lineal (Madrid), met 2 jaar ervaring, parttime in de ochtend, werktijden vanaf 16.00 uur.
  • Zaalvoetballeraar bij het bedrijf Valors Projectes Educatius SL, met 2 jaar ervaring, onbepaald vast contract. Gespecialiseerde studies in lichamelijke en sporteducatie worden aangevraagd. Salaris van 12 euro/uur.
  • 20 monitoren van buitenschoolse activiteiten in Madrid, met ervaring van minimaal 12 maanden, parttime in de middag. Monitoren zijn nodig voor begeleiding bij het zwembad, tekenen en schilderen, dynamisering van de pauze, sportspelen, schoolondersteuning, dans, basketbal, waarden en versterking in de wetenschap.
  • 2 kindermonitoren voor werk in de recreatieruimte van een restaurant, dringend te huur. Ervaring met kinderen van minimaal 3 jaar oud, in Madrid.
  • Coördinator van activiteiten in schoolkolonies, bij Alba Serveis Educatius, salaris van 1.800 euro. Full time.

Hoeveel verdient een monitor buitenschoolse activiteiten?

Het salaris voor het lesgeven buiten schooltijd varieert afhankelijk van de werkdag en de opleiding die de monitor heeft. Als algemene regel betaal je doorgaans tussen de 10 en 18 euro per uur, ook afhankelijk van de verantwoordelijkheden die je in de functie hebt. Er moet rekening mee worden gehouden dat ze bij het werken met kinderen ouder zijn.

In de gevallen waarin het salaris op de loonlijst wordt opgenomen, begint dit doorgaans bij een salaris van 1.300 euro, al loopt dit op als de werknemer bijvoorbeeld overwerkt.