Verzet tegen de Nationale Politie: dit is het examen dat aanvragers vandaag moeten halen

Nieuws

Aanstaande zaterdag 13 april vindt de theoretische tests van de Basisschaal om bij de Nationale Politie te komen. Dit is een van de tweede delen van deze oppositie waarmee je je kunt aansluiten bij de staatsveiligheidstroepen en het korps, na het voltooien van de fysieke tests, en dat ook wordt aangevuld met een persoonlijk en psychotechnisch interviewaangezien in 2022 de controversiële spellingstest werd afgeschaft.

Zijn 2.458 plaatsen degenen die worden aangeboden en waarop de duizenden kandidaten die in heel Spanje verschijnen zich al lange tijd voorbereiden. Maar hoe zullen de tests zijn die ze moeten oplossen? Wat de kennistest betreft, moeten ze slagen voor a meerkeuze-examen met 100 vragen over de onderwerpen die in de call aan bod komen, met drie mogelijke antwoorden, waarvan er slechts één juist is.

Om de oefening op te lossen, heb je 50 minuten en voor elke drie fouten wordt een geldig antwoord afgetrokken. Dit wordt beoordeeld van 0 tot 10 punten en alleen de kandidaten die de beste kwalificaties hebben behaald, zullen slagen voor de test, waarbij voor elk van de genoemde posities 1,5 kandidaten worden geselecteerd.

Als ze slagen voor deze test, moeten ze doorgaan naar het derde deel, dat weer uit drie oefeningen bestaat: biografische informatievragenlijst, een verkenning van het persoonlijkheidsprofiel en een psychotechnische test, samengesteld uit vragen over onder meer wiskundig redeneren, verbaal redeneren, identificatie en associatie van geometrische figuren of voltooiing van reeksen. Vervolgens kan een vrijwillige taaloefening (Engels of zinnen) worden uitgevoerd en als laatste fase van het selectieproces moeten ze slagen voor de medische keuring.

Fysiek bewijs van de Nationale Politie

Naast de eerdere tests moeten tegenstanders van de Nationale Politie ook de fysieke tests afleggen, al zijn deze eind 2023 afgenomen. Deze bestaan ​​uit drie oefeningen: behendigheidstest waarbij je 1.000 meter over de baan moet rennen, a hindernisbaan en een sterkte test waarbij je bij kandidaten pull-ups moet uitvoeren of aan een stang moet hangen.