Elma Saiz klaagt Garamendi aan: “de arbeidskosten van de werknemer verschijnen op de loonlijst”

Nieuws

De Minister van Inclusie, Sociale Zekerheid en Migratie, Elma Saizheeft zich gepositioneerd in de controverse die voortkwam uit de woorden van de voorzitter van de Spaanse Confederatie van Bedrijfsorganisaties (CEOE), Antonio Garamendi, die heeft gesuggereerd dat werknemers hun volledige salaris innen en degenen zijn die beslissen Wanneer wilt u bijdragen aan de sociale zekerheid?.

Het hoofd van de sociale zekerheid heeft uitgelegd dat de arbeidskosten van de werknemer “al perfect weerspiegeld worden in de loonsom.” En hij heeft een bericht gestuurd naar de topleider van de werkgeversvereniging. “Als dat de bedoeling van de heer Garamendi is, wil ik hem laten weten dat de werknemers die kennis al hebben weerspiegeld in de loonlijst”, verduidelijkte hij.

Aan de andere kant wilde hij niet vergeten dat de maandelijkse loonsom die elke werknemer ontvangt een reeks kosten omvat, die allemaal verband houden met de arbeidsovereenkomst. Dit zijn de kosten die verband houden met aanwerving, bijdragen aan algemene onvoorziene uitgaven, voor opleiding, werkloosheid en persoonlijke inkomstenbelasting, persoonlijke inkomstenbelasting.

Zakelijke bijdragen ter ondersteuning van de pensioenen

Saiz herinnerde zich dat dankzij deze ‘en hardwerkende’ zakelijke bijdragen de pensioen systeem en andere publieke voordelen zoals gezondheid. Zij is niet de enige die zichzelf in deze zin positioneert. De minister van Arbeid en Sociale Economie, Yolanda Díaz, heeft deze uitspraken ook herhaald.

Hij heeft de president van de CEOE ‘roekeloos’ genoemd, door hem te vergelijken met Milei of Donald Trump en te benadrukken dat deze woorden verre van de bedoelingen van de regering zijn, die een andere kant op gaat.