Deze leidinggevenden die de voorkeur geven aan bubbels

Vooruitgang op het werk

Stop met vooroordelen. De stripauteur is niet noodzakelijkerwijs een harige jongeman met een onwaarschijnlijk overhemd en een artistieke carrière die trots op zijn cv staat. Leidinggevenden houden zo van strips dat ze soms carrières, stropdassen, Excel-spreadsheets en marketingbijeenkomsten opgeven. Het 36ste Internationale Stripfestival van Angoulême opent zijn deuren van 29 januari tot 1 februari. Een kans om het portret te tekenen van 3 auteurs met atypische achtergronden.

Jean Van Hamme: de commercial

Bekend als scenarist van de succesvolle reeksen Largo Winch (onlangs verfilmd), XIII, Lady S of zelfs Thorgal, heeft Jean Van Hamme een diploma financiële wetenschappen, journalistiek en administratief recht. De auteur is ook universitair hoofddocent politieke economie. In 1976 besloot hij zijn carrière als C++-manager op te geven. Jean Van Hamme was toen algemeen gevolmachtigde binnen Philips-België. Een job als sales engineer voor een kladblok en een pen, een lastige keuze die de Belg lukt. Met meer dan 20 miljoen verkochte albums spreekt het succes voor zich.

Scott Adams: de duizendpoot

Dilbert is hem. Een internationaal succes voor deze voormalige bankier van de Crocker National Bank in de VS. Met een BA in economie (Hartwick College) en een MBA van UC Berkeley, heeft Scott Adams gewerkt als kassamedewerker, computerprogrammeur, financieel analist, productmanager, projectmanager, strateeg, budgetmanager en ingenieur (onder andere). Een cv zo lang als je arm en tal van kantooranekdotes die de auteur/ontwerper vertelt in zijn strips (korte strips) die vandaag in meer dan 2.000 kranten over de hele wereld worden gepubliceerd en dagelijks door 150 miljoen mensen worden gelezen. Een opname.

Yves Sente: de politicoloog

We zijn hem de nieuwe scenario’s van de beroemde “Black and Mortimer” verschuldigd. Yves Sente houdt van geopolitiek en dat blijkt uit zijn professionele carrière: American High School in Arlington Heights (Chicago), rechtenstudie en diploma in openbare en internationale aangelegenheden (Katholieke Universiteit van Leuven) en postgraduaat in management (Brussel). Yves Sente is echter niet helemaal uit de zakenwereld gestapt. Hij is de huidige hoofdredacteur van Du Lombard-edities. Een goede manier om penwerk en kantoorwerk te combineren.