De werkgelegenheid groeit tijdens Pasen: er worden ruim 116.200 nieuwe medewerkers verwacht

Nieuws

De Pasen Het is altijd een grote impuls geweest voor de Spaanse economie. Dit jaar zal geen uitzondering zijn en volgens de aanwervingsprognoses van RandstadIn deze periode wordt een werkgelegenheidsgroei verwacht. Specifiek, Ze schatten dat er in Spanje ongeveer 116.200 contracten zullen worden gegenereerd, 18,6% meer dat een jaar geleden. Op deze manier zullen de cijfers van vóór de pandemie worden bereikt.

Om deze berekeningen uit te voeren is rekening gehouden met gegevens uit de transport-, horeca- en entertainmentsector, die traditioneel de aanzet geven tot de oprichting van professionals op deze data. Vooral de hotel, waar het grootste aantal contracten wordt verwacht Volgens de algemeen directeur van Temporary Work en INHOUSE van Randstad Spanje, Andrés Menéndez: “Ondanks het economische klimaat van onzekerheid en matiging van de werkgelegenheidsgroei zijn er sinds het herstel na de pandemie zeer positieve gegevens geregistreerd voor de aanwervingen voor Pasen. Dit jaar zet dezelfde trend zich voort, waardoor werkgelegenheid ontstaat, vooral in de horecasector, waar een groot deel van de vraag naar arbeid geconcentreerd is.”

Deze stijging wordt echter in alle autonome gemeenschappen verwacht Madrid, Catalonië en Andalusië zijn goed voor 46% van de totale vacatures. Andalusië is qua volume koploper op het gebied van de aanwerving, met 23.765 mensen, 15,2% meer, gevolgd door Catalonië, dat 16.710 nieuwe contracten zal registreren voor Pasen (+19,9%) en Madrid, waar de geschatte aanwerving 13.500 mensen zal bedragen (+21,4%). % meer). Daarachter zouden de Valenciaanse Gemeenschap staan, met 12.478 contracten (+19,2%), Baskenland, met 4.450 mensen (+24,2%), de Canarische Eilanden met 7.980 werknemers (+23,3%), en Castilla-León, met 5.600 werknemers ( +22,9%).

Meest gevraagde vaardigheden

Zoals Randstad uitlegt, hebben bedrijven in deze paascampagne professionals nodig met weinig tijdsmarge, omdat de markt en haar eisen snel evolueren. Om deze reden, Ze zoeken naar profielen met een hoge beschikbaarheid en een snelle aanpassing aan de functiebij voorkeur met eerdere ervaring in de sector waarin zij hun activiteit uitoefenen.

Op dezelfde manier is het gebruikelijk dat bedrijven profielen eisen die bepaalde technologische hulpmiddelen beheersen. Niet alleen omdat veel banen beheersing vereisen van platforms of toepassingen die specifiek zijn voor hun sector, maar ook vanwege de opmerkelijke toename van de elektronische handel. Ze benadrukken ook dat er vanwege de toename van vacatures in de horecasector zal worden gezocht naar klantenservice, receptie, hoteladministratie, koks en soortgelijke profielen, evenals naar taalniveaus in bepaalde functies als gevolg van de toename van internationale toeristen.