De “Employment Route”: Adecco zal met een bus door Spanje reizen om werklozen te begeleiden

Nieuws

Hij Adecco Groep en de Stichting In 2024 worden ze 25 jaar en gedurende die tijd hebben ze 625.000 kwetsbare mensen ondersteund bij het zoeken naar werk, waardoor ze meer dan 105.000 banen hebben gekregen. Een functie die zij graag willen blijven vervullen “Werkgelegenheidsroute”een reizende busroute door Spanje om de werkgelegenheid voor alle mensen te bevorderen.

Gedurende 53 dagen Zij zullen door de belangrijkste steden van Spanje reizen met als doel werkbegeleiding te bieden aan mensen die op zoek zijn naar werk., waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan degenen die het het moeilijkst hebben: onder meer mensen met een handicap, jongeren die werkloos zijn, beroepsopleidingen en universiteitsstudenten die op zoek zijn naar hun eerste professionele kans of langdurig werkloos. Geschat wordt dat ze in totaal ruim 12.000 mensen zullen kunnen helpen.

De route start op 15 april in Madrid en er worden verschillende workshops gehouden over strategische onderwerpen bij het zoeken naar een baan, zoals personal branding en LinkedIn, het sollicitatiegesprek (tips en rollenspel), escape room (hoe om te gaan met het zoeken naar een baan in een speels format) of de workshop “Je bent wat je leuk vindt”, voor zelfontdekking van de eigen vaardigheden.

Deze bus symboliseert, in de woorden van de voorzitter van de Adecco Foundation, Enrique Sánchez, “onze route naar inclusie, een pad dat we 25 jaar geleden zijn begonnen en dat soms zeer veeleisend en vol uitdagingen is. Gedurende deze periode hebben we 105.000 banen gecreëerd voor mensen die het risico lopen op sociale uitsluiting, waardoor hun leven wordt getransformeerd en actief wordt bijgedragen aan het terugdringen van de armoede en uitsluiting in Spanje. Traditioneel zijn het mensen die naar ons toe komen, maar op dit 25-jarig jubileum hebben we de focus omgedraaid en ons sociale project en het hele Adecco Group-team rechtstreeks naar de mensen gebracht die dit het meest nodig hebben. waardoor onze boodschap van inclusiviteit de hoeken van heel Spanje bereikt”.

Van zijn kant voegt de president van de Adecco Group, Iker Barricat, eraan toe dat “het een initiatief met grote impact is” waarmee ze proberen “mensen naar hun professionele doelen te drijven. Via dit mobiele kantoor willen we rechtstreeks dichter bij de gemeenschappen komen en onze ervaring en middelen ten dienste stellen van hen, en fungeren als ontmoetingspunt om een ​​sterkere, veerkrachtigere en eerlijkere arbeidsmarkt voor alle mensen te blijven creëren.”

Steden die de Adecco werkgelegenheidsbus zal bezoeken

Onder het motto “Ben je op zoek naar een baan? Wij helpen u”, zullen de Adecco Group en het Foundation-team alle werklozen begeleiden, beginnend aan de route in Madrid om een ​​stop te maken in de steden Sevilla, Málaga, Alicante, Valencia, Tarragona, Barcelona, ​​Girona, Lleida, Zaragoza , Teruel, Tudela, Pamplona, ​​San Sebastián, Bilbao en Valladolid, die de routes via hun website kunnen volgen.

Opleidingsplan voor werkgelegenheid

In het kader van dit plan heeft Stichting Adecco een ‘Opleidingsplan Arbeidsvoorziening’ ontwikkeld, met 25 stappen en tips. Om dit te doen zullen geïnteresseerden in de bus moeten stappen, “zich moeten laten begeleiden en op een meer georganiseerde manier aan de slag moeten gaan met het zoeken naar een baan.” Op dezelfde manier zullen ze in elke stad waar ze stoppen, uitvoeren loopbaanbegeleiding door experts, zowel individueel als in groepsverband. Er zullen ook workshops, trainingen en activiteiten zijn die degenen die komen helpen.

Ten slotte zullen ze “8 grote uitdagingen” voorstellen, gestructureerd in 25 specifieke voorstellen voor “een duurzamere arbeidsmarkt”, in verschillende aspecten: werkloosheid, kwalificatie van de beroepsbevolking, ongelijkheid en uitsluiting, demografische uitdaging, duurzaamheid, diversiteit, gelijkheid en inclusie. (DE&I), digitale transformatie en gezondheid en veiligheid.