"De grootste leugen in de zakenwereld": na meer dan 10 jaar wordt de waarheid van reclame onthuld

Nieuws

Er zijn veel redenen waarom iemand pverder komen in je werkof: persoonlijke voldoening, nieuwe uitdagingen aangaan, professioneel groeien… En natuurlijk een salarisverhoging krijgen. Maar hoe bereik je die professionele ontwikkeling? Er heerst de overtuiging dat goed werk altijd beloond zal worden, maar een expert op de arbeidsmarkt heeft het duidelijk gemaakt: dat is zo “de grootste leugen in de zakenwereld”.

“Hoe vaak heb je het gezegde gehoord: ‘Doe je werk goed en je wordt beloond’? “Laat me je vertellen, dat is niet het geval!” kondigt hij aan in de beschrijving van zijn video, die inmiddels viraal is gegaan, met ruim 48.000 likes op Instagram (al heeft hij ook ruim 45.000 volgers op TikTok).

Haar naam is Mireia Olivan Bevia (in netwerken ‘mimiwerkbestie’) en heeft naam gemaakt op sociale media door tips en trucs te verspreiden om je professionele carrière te versnellen. In deze video heeft hij dat specifiek onthuld de drie dingen die er het meest toe doen bij promotie op het werk. Als het een van je doelen is voor volgend jaar 2024, aarzel dan niet om ze op te schrijven.

Zie dit bericht op Instagram

Een gedeeld bericht van mimiolivan | jouw werk bestie 👩🏼‍💻 (@mimiworkbestie)

Wat het belangrijkst is om op het werk te promoten

Met Meer dan 10 jaar ervaring in grote bedrijven onthult deze maker van inhoud, zoals ze in de video vertelt, welke de drie punten zijn die belangrijker zijn bij het promoten dan “je werk goed doen”:

  • Weet hoe u uzelf moet verkopen en weet hoe u uw werk moet verkopen.
  • Communicatie: hoe je communiceert, hoe je overbrengt en of je charisma hebt.
  • Heel belangrijk: met wie je omgaat.

Dit laatste punt is iets dat ook het Infojobs-portaal onderkent, en wijst er in een van zijn artikelen over loopbaanbegeleiding op dat om een ​​specifieke positie binnen de organisatie te bereiken het belangrijk is belangrijk om te bewegen‘omgaan met alle mensen waarvan je denkt dat ze je kunnen helpen of begeleiden om te bereiken wat je wilt bereiken.’

In die zin wijzen zij erop dat er momenten zijn waarop er binnen het bedrijf zeer gewaardeerde mensen zijn die u kunnen aanbevelen of waarmee u rekening kunt houden bij het invullen van een nieuwe functie die ontstaat of vrijkomt. Daarom leggen ze dat uit In bedrijven gebeurt het net als bij familie: “Je moet gezellig samenzijn, naar bedrijfsmaaltijden gaan, met je collega’s eten, het wordt zelfs zeer gewaardeerd om met je collega’s te sporten.”

Op hun beurt richten ze zich bij Randstad ook op communicatie, waarbij ze verdedigen dat het erg belangrijk is om te weten hoe je ideeën effectief kunt communiceren, maar ook om te weten hoe je naar voorstellen moet luisteren en open moet staan ​​voor nieuwe ideeën, deze moet waarderen en dienovereenkomstig moet handelen ten gunste van het bedrijf.