60% van de mannen tussen 25 en 34 jaar gelooft dat een moeder moet besluiten haar professionele leven op te offeren (en andere informatie over gelijkheid)

Nieuws

Genderstereotypen blijven bestaan, vooral onder jongeren

We knijpen onszelf. 60% van de mannen tussen 25 en 34 jaar is ervan overtuigd dat “je niet alles kunt hebben; als je een goede moeder wilt zijn, moet je ermee instemmen je professionele carrière gedeeltelijk op te offeren”. Een cijfer dat vergeleken moet worden met 52% voor alle respondenten. Dit is een van de lessen van het laatste Barometer Vrouwenforum 2023. Erger nog, in dezelfde leeftijdsgroep is 59% van mening dat dit het geval is “Het mannelijke brein verschilt van het vrouwelijke brein, wat verklaart waarom mannen doorgaans meer aanleg hebben voor wetenschappelijke vakken en vrouwen meer aanleg voor literaire vakken”. Opbeurend!

Wanneer een organisator fictieve sprekers op het programma zet!

De 2023 editie van de DevTernity online conferentie zal niet plaatsvinden op 7 en 8 december. De organisator werd betrapt op een leugen. Om de juiste pariteit tussen de luidsprekers weer te geven, creëerde hij eenvoudigweg fictieve luidsprekers met behulp van AI! Dit ontmaskerde bedrog joeg de mannelijke sprekers weg en leidde tot het annuleren van de conferentie.

STMicroelectronics moet 815.000 euro betalen aan 10 gediscrimineerde werknemers

Bijna tien jaar na de eerste daden van discriminatie “op basis van geslacht” tegen medewerkers van STMicroelectronics, het Hof van Beroep van Grenoble heeft het bedrijf zojuist bevolen de eisers te compenseren. De advocaat sloeg de plank door te pleiten voor “systemische discriminatie”

Een festival van inspirerende vrouwen

Het zijn HR-managers, wereldkampioenen boksen, bedrijfsleiders of artiesten, ze hebben hun weg gevonden en geven vandaag hun stem om de wereld te vertellen over hun inspirerende reis. Zondag 10 december, ter gelegenheid van de 3e editie van Debout Citoyen·nes, de roep van vrouwen naar de wereld, zullen degenen die de waarden van onze menselijkheid belichamen, delen waar ze zich tegen verzetten (of hebben verzet) om aan te nemen wie ze zijn. Zijn.

Om 16.00 uur in het theater De Republiek in Parijs

De loonongelijkheid tussen vrouwen en mannen blijft bestaan

Volgens Apec verdienen vrouwelijke managers nog steeds 7,1% minder dan hun mannelijke tegenhangers. Gemiddeld 48.000 euro versus 55.000 euro voor mannen. En dit vanaf de eerste aanwervingssalarissen. Maar vanaf de leeftijd van 45 jaar wordt het nog erger, met een kloof van 8,5% en zelfs bijna 10% vanaf de leeftijd van 55 jaar. Wat de Glorieuses doet zeggen dat vrouwen vanaf 3 november 11.25 uur gratis werken tot het einde van het jaar.

Pariteit verbetert de bedrijfsprestaties

Pariteit betaalt volgens laatste onderzoek uitgevoerd door vermogensbeheerder BlackRock die is gebaseerd op de studie van de MSCI World-index (een aandelenindex) die 23 landen en 1.500 beursgenoteerde bedrijven omvat. 7,7% meer gemiddelde jaarlijkse winstgevendheid voor bedrijven die het genderevenwicht binnen hun personeelsbestand respecteren. Als er meer mannen dan vrouwen zijn, bedraagt ​​het rendement slechts 5,6%. Nog een interessante les: vrouwelijke managers verminderen het personeelsverloop met 3,6% in het eerste jaar, en met 4,6% twee jaar later. Ze genereren dus meer interne betrokkenheid. We zouden graag zien dat leiders zich mobiliseren uit overtuiging in plaats van uit interesse, maar als dit soort financiële argumenten de grenzen kan verleggen…

Een netwerk van bedrijven die zich inzetten voor de strijd tegen huiselijk geweld

SAP bereidt zich voor om mee te doen EénInDrieVrouwen, het Europese netwerk van bedrijven die zich inzetten voor de bestrijding van huiselijk geweld en geweld binnen het gezin. Omdat dit geweld onvermijdelijk gevolgen heeft voor het beroepsleven, wil dit netwerk werkgevers toerusten om het bewustzijn op grote schaal te vergroten en slachtoffers van werknemers beter te ondersteunen.

De gelijkheidsindex is niet echt effectief

Als onderdeel van het wetenschappelijk bemiddelingsproject “ Wat weten we over werk? », gelanceerd in mei door het Interdisciplinair Laboratorium voor de Evaluatie van het Overheidsbeleid van Sciences Po en verspreid in samenwerking met “Le Monde”, benadrukt een team van onderzoekers de tekortkomingen van de index voor professionele gelijkheid. En het minste wat we kunnen zeggen is dat er ondanks de progressie van de resultaten nog steeds gaten in het racket zitten. Eerste valkuil: deze index geldt niet voor alle werknemers. Vervolgens richten bedrijven zich op de criteria waaraan het gemakkelijkst te voldoen is. Maar zijn minder actief op onderwerpen als de loonkloof tussen vrouwen en mannen. De echte zenuwen van oorlog in werkelijkheid! De premier heeft zojuist verzocht om een ​​herziening van deze index.

Een heel persoonlijke vraag aan Thomas Pesquet

Ter gelegenheid van de promotie van zijn boek “Mijn leven zonder zwaartekracht” wordt Thomas Pesquet geïnterviewd door Léa Salamé in de 7/9 van France Inter over zijn wens om geen kinderen te krijgen. Een vraag over ouderschap gesteld aan een man! Zeldzaam genoeg om uitgelicht te worden.

Thomas Pesquet in interview op France Inter

Comex-switch: benoemingen van vrouwelijke managers in november 2023

  • Delphine de La Gournerie wordt aangesteld als impactmanager bij Shopopop.
  • Birdeo kondigde de benoeming aan van Héloïse Belmont als directeur communicatie en CSR.
  • Bij Eloquant neemt Elisabeth de Longeaux het roer over van de marketing- en communicatieafdeling
  • Malena Gufflet wordt benoemd tot algemeen directeur van Pluxee Frankrijk.
  • Philippine Rougevin-Baville wordt benoemd tot algemeen directeur Frankrijk van Qonto.