De BOE publiceert deze wedstrijden waarmee je ruim 5.000 euro per maand kunt verdienen: wat zijn dat en wat vragen ze?

Nieuws

De Staatscourant (BOE) publiceert wekelijks nieuwe oproepen aan opposities om zich aan te sluiten bij een aanpassing aan alle behoeften. Er zijn verschillende mogelijkheden om als ambtenaar of werknemer te werken en toegang te krijgen tot goede omstandigheden, zoals baanstabiliteit, goede werktijden of hoge salarissen. Voor degenen die vooral om dit laatste punt geven, moet u weten dat het proces is geopend om toegang te krijgen tot een van de best betaalde competities in Spanje.

Dit zijn de opposities voor Staatsauditors en auditorswaar de salarissen bewegen tussen de 65.000 en 74.000 euro bruto per maand, volgens gegevens verstrekt door het ministerie van Financiën aan 'Cinco Días'. Zo zouden ze ruim 5.000 euro bruto per maand verdienen, een hoog salaris dat één van de belangrijkste redenen is waarom veel kandidaten voor dit specialisme kiezen.

In totaal heeft het Ministerie van Financiën gebeld 50 plaatsen: 25 voor het algemene toegangssysteem en nog eens 25 voor het interne promotiesysteem. Hieronder wordt uitgelegd aan welke vereisten moet worden voldaan om via de eerste route te solliciteren en welke tests moeten worden afgelegd om door het selectieproces te komen en geselecteerd te worden.

Vereisten om staatscontroleur en auditor te zijn

Mensen die deze tegenstellingen willen aanvaarden, moeten zich aan het volgende houden vereisten:

 • Je beschikt over een bachelordiploma, bachelordiploma, ingenieur of architect.
 • De Spaanse nationaliteit hebben.
 • Niet worden gediskwalificeerd voor het openbaar bestuur.
 • Beschikken over de nodige vaardigheden om de functies van de functie te kunnen uitoefenen.
 • Er zijn geen straffen voor opzettelijke misdaden.

Tests van oppositie tegen staatsauditors en auditors

Het selectieproces wordt uitgevoerd via een vergelijkend examen, maar u moet ook slagen voor een selectieve cursus. Beginnend met De oppositiefase bestaat uit de volgende 6 oefeningenallemaal verplicht en eliminerend:

 • Eerste oefening: schriftelijke oplossing in maximaal 5 uur van een vragenlijst van 30 vragen voor het Hof, waarin de onderwerpen recht en economie worden behandeld.
 • Tweede oefening: schriftelijke oplossing, in maximaal 3 uur, van een praktijkcasus van boekhoudkundige en financiële wiskunde.
 • Derde oefening: schriftelijk oplossen, in een tijdsbestek van maximaal 4 uur, van een praktijkcasus Hogere Accounting.
 • Vierde oefening: bestaat uit een directe vertaaloefening, grammatica-oefeningen en schriftelijke begripsoefeningen waarin vragen over een tekst worden beantwoord. Je hebt maximaal één uur de tijd. Als u een certificaat Engels of Frans B2 of hoger heeft, kan dit als vervanging voor de test worden afgelegd.
 • Vijfde oefening: binnen maximaal vier uur schriftelijk de tien vragen oplossen die het Hof zal voorstellen, over het gemeenschaps- en arbeidsrecht, de overheidsfinanciën, de theorie en de begrotingstechniek, en het openbaar bestuur en de bedrijfsboekhouding en het Spaanse financiële systeem.
 • Zesde oefening: presenteer mondeling en in de volgorde die in het programma verschijnt, vier verschillende onderwerpen die willekeurig worden getrokken, gedurende een maximale tijd van zestig minuten. Eén van de onderwerpen zal aansluiten bij de opleiding Staats- en Bestuursrecht, twee bij de opleiding Begrotingsrecht en Bestuurs- en Controlesystemen en één bij de opleiding Belastingrecht.

Als deze tests zijn geslaagd, krijgt u toegang tot de selectieve cursus, met een maximale duur van 12 maanden en die wordt uitgevoerd bij het Instituut voor Fiscale Studies. Het is verplicht om het te overwinnen. Om u te registreren, moet u het Algemeen Toegangspunt invoeren, de oproep selecteren en op “Registreren” klikken. De deadline is tot 14 mei 2024.