Ze wijst vacatures af omdat ze zich op haar fysieke verschijning concentreert: “Ze denken dat je dom bent omdat je mooi bent”

Nieuws

Tegenwoordig is het vinden van een baan veel ingewikkelder dan vroeger. Jongere generaties worden geconfronteerd met beperkingen bij het bevorderen van hun carrière. Dit is het geval van Carolina, een jonge vrouw die op zoek is naar werk Hij heeft zijn ervaringen gedeeld op TikTok en ging viraal.

De hoofdpersoon van de video deelt haar uitputting doordat ze voortdurend met problemen wordt geconfronteerd bij het zoeken naar een baan. Gefrustreerd onthult hij dat Hij heeft talloze vacatures afgewezen, simpelweg omdat ze zich uitsluitend op zijn fysieke uiterlijk concentreerden, ongeacht hun ervaring of opleiding. “Ze houden niet eens rekening met je ervaringen, je studies, ze bellen je alleen maar omdat je schattig bent.”

Ze merkt op dat ze talloze cv’s heeft verspreid, maar dat ze bij het solliciteren naar bepaalde functies altijd proberen haar te veranderen in functies die geschikt zijn voor werkgevers. “Het is nooit de functie waarop je hebt gesolliciteerd”, zegt ze geïrriteerd.

Lijdt aan discriminatie op het werk vanwege fysieke verschijning

Op sociale media krijgt ze veel reacties waarin ze zegt dat ze blij moet zijn met een baan, maar ze klaagt en zegt duidelijk: “Ik heb 3 jaar rechten en studeer momenteel HR, dat wil zeggen, ik heb studies, daarom stoort het me dat ze mij niet inhuren voor administratie.”

Uiteindelijk wijst hij sindsdien veel van de vacatures af de enige optie die ze bieden zijn nachtbanen en ze bellen haar nooit voor andere baantjes.’Ik doe altijd dingen ’s avonds omdat je mooi bent’, zegt Carolina.

De laatste keer dat ze erin slaagde een baan te krijgen bij een luxe kledingwinkel, klaagt ze er ook over dat ze bij die gelegenheid uitsluitend werd aangenomen vanwege haar fysieke uiterlijk en niet vanwege haar vaardigheden, aangezien ze nog nooit eerder in een kledingwinkel had gewerkt. “Ze namen me niet voor andere dingen aan, alleen maar omdat ik mooi was”, zegt de hoofdpersoon van de video.

In de video drukt hij als imago zijn wens uit om niet langer uitsluitend nachtdiensten te draaien. en je wilt een baan krijgen waarmee je je intelligentie kunt aantonen. Ze benadrukt dat ze in een van haar meest recente banen verbonden was met bedrijfskunde, waar ze zich vervuld voelde door haar kennis toe te passen.