De beste kleuren die je volgens experts kunt dragen naar een sollicitatiegesprek

Nieuws

Je moet altijd naar a sollicitatiegesprek voorbereid. We moeten anticiperen op de vragen, de bijbehorende antwoorden voorbereiden en vooral het bedrijf diepgaand bestuderen. Zowel als het gaat om het configureren van onze spraak, maar ook als het gaat om weten hoe we daarin kunnen passen. En zelfs als je het niet gelooft, de kleding heeft hierover veel te zeggen.

Het is een belangrijke factor waarmee u rekening moet houden om een ​​goede indruk te maken bepaalde kleuren kunnen ons helpen een betrouwbaar, veilig en optimaal beeld te geven voor de positie. Er zijn zelfs zonnebrillen die je nooit moet dragen tijdens een sollicitatiegesprek als je als kandidaat positief gewaardeerd wilt worden.

Hierover heeft het Amerikaanse werkgelegenheidsportaal 'CareerBuilder' enkele jaren geleden een onderzoek uitgevoerd waaraan ruim 2.000 HR-recruiters deelnamen. Dankzij deze experts konden ze vaststellen wat de drie beste kleuren om te dragen tijdens een sollicitatiegesprek en wat je moet dragen als je er een hebt in de komende data.

De 3 beste kleuren om te dragen naar een sollicitatiegesprek

Volgens het onderzoek 'CareerBuilder' is kleur de beste blauw. Ook uit de media 'Business Insider', die met diverse deskundigen heeft gesproken, melden zij dat het één van de beste kleuren is die naar een interview gedragen kan worden, aangezien blauwachtige tinten de indruk wekken dat wij een betrouwbaar persoon in de werkruimte.

Hierachter zou, volgens het eerder genoemde onderzoek, de zwart, dat door het modetijdschrift 'Glamour' wordt gedefinieerd als de “veiligste gok van allemaal”. Reflecteert kracht en leiderschap tegelijkertijd dat verfijning en exclusiviteit. Daarnaast is het heel makkelijk te combineren en is het niet aan te raden om ‘total black’ te dragen. Het podium voltooien zou de grijswat een persoon oproept analytisch, zelfvoorzienend en betrouwbaar. Voor vrouwen raadt HR-specialist Anna Ladrón ook beige of witte tinten aan, al moet je altijd oppassen dat je geen vlekken krijgt.

Op dezelfde manier weerspiegelt de studie ook wat de slechtste kleur die tijdens een sollicitatiegesprek gedragen kunnen worden, en die ten koste van alles vermeden moet worden. Is hij oranjedat te schurend is en kan worden overgedragen weinig professionaliteit. Het is ook niet aan te raden om felle of zeer opvallende kleuren te dragen, die niet alleen onprofessioneel zijn, maar ons ook een agressief of onbetrouwbaar imago kunnen geven.

Persoon gekleed in oranje tijdens een interview

Kleuren zoals paars, groen of geel worden meestal geassocieerd met creativiteit, dus afhankelijk van de positie kunnen ze geschikt zijn. Als het over de juiste kleding gaat, is het ook belangrijk om vooraf onderzoek te doen bij het bedrijf om te weten wat hun stijl is, net zoals het belangrijk is dat laten we rekening houden met de positie waarin we ons presenteren. Zo is de ‘dresscode’ van een mode-stylistefunctie, waar je meer mag spelen, niet dezelfde als die van een commercieel directeur.

Wat in alle gevallen wordt aanbevolen is Draag geen zeer opvallende accessoires of elementen, zoals wulpse juwelen kunnen zijn. Het is ook belangrijk zorg voor de details, zoals goed gekamd zijn, schoenen schoon zijn of geen kleding die gescheurd of losgemaakt is. We moeten niet vergeten dat ons imago de eerste indruk is die ze van ons hebben en dat we via kleding zeer gewaardeerde vaardigheden kunnen weerspiegelen, zoals georganiseerd, zorgvuldig of betrouwbaar zijn. Draag om al deze redenen niet het eerste dat je in de kast vindt, en analyseer de 'look' in detail. Het komt allemaal neer op het verkrijgen van de baan waarnaar we op zoek zijn.