De 5 gemakkelijkste opposities die je in 2024 kunt doorstaan

Nieuws

Nu het jaar nog maar net is begonnen, zijn er veel mensen die erover nadenken verschijnen voor opposities. Een keuze die, hoewel het doorzettingsvermogen en opoffering vergt, grote voordelen biedt: een vast dienstverband, goede salarissen (in het algemeen) en eerlijkere arbeidsomstandigheden. Zij zijn de belangrijkste redenen waarom veel professionals besluiten overheidsfunctionarissen of staatsarbeiders te worden.

Sommigen van hen zijn misschien vanwege hun beroep, studie of affiniteit duidelijk over welke oppositie ze moeten kiezen, maar voor anderen kan de beslissing moeilijker zijn. In dit laatste scenario is het heel gebruikelijk om te zoeken naar de gemakkelijkste examens om te behalen, en hoewel het enigszins subjectief lijkt, kan worden vastgesteld Welke van hen zijn toegankelijker? rekening houdend met een reeks factoren.

Deze factoren zijn de vereisten (als ze om hoger onderwijs vragen of, integendeel, ESO is voldoende), het aantal onderwerpen (hoe minder het aantal, hoe gemakkelijker het zal zijn om ze te leren), het aantal open plaatsen en de frequentie waarmee zij worden aangeboden. Het is waar dat, na de validatie van Koninklijk Besluit Wet 6/2023, de processen praktischer zullen zijn en dat ook vaardigheden en competenties zullen worden geëvalueerd. Maar zelfs als we deze veranderingen in aanmerking nemen, wijst alles erop dat het volgende hetzelfde zal blijven opposities gemakkelijker te passeren in 2024.

Opposities bij het postkantoor

Hoewel dit nog niet is bevestigd, wordt verwacht dat dit jaar meer dan 4.000 plaatsen zullen worden bezet om deel te nemen Mail. Hierbij wordt er rekening mee gehouden dat moet worden voldaan aan de wettelijke verplichting om de plaatsen bekend te maken voor het Openbaar Werkaanbod van 2022 en 2023. Het wordt beschouwd als een betaalbare oppositie omdat het slechts 12 thema’s en er zijn heel gemakkelijke vereisten waaraan moet worden voldaan: de ESO- en Spaanse nationaliteit hebben (een rijbewijs is alleen voor sommige bezorgposities vereist). Wat de tests betreft, deze bestaan ​​uit een typetest, een psychotechnische test en een beoordeling van verdiensten. Het salaris ligt tussen de 1.200 en 1.500 euro.

Gerechtelijk assistent-opposities

Een gerechtelijk assistent

In 2024 moeten 352 posities worden aangekondigd Juridische hulp, enkele opposities die ook betaalbaar zijn. Zij vragen om ESO te hebben, 18 jaar of ouder te zijn en de Spaanse nationaliteit te hebben. Het heeft 26 onderwerpen en de tests die moeten worden afgelegd, zijn een testtype van 100 vragen over de onderwerpen van het programma en twee praktische cases over de functies van het lichaam. Salarissen liggen tussen de 1.500 en 2.000 euro per maand.

Staatsadministratief assistent-opposities

Een administratief assistent van de staat

Die van Administratief Medewerker Het wordt meestal beschouwd als de gemakkelijkste oppositie van allemaal en de enige vereisten zijn dat je in het bezit bent van ESO of gelijkwaardig en dat je 16 jaar of ouder bent. Het gaat meestal om ongeveer 25-28 onderwerpen en ze worden meestal elk jaar gebeld vanwege het aantal organisaties waarvoor ze nodig zijn. In die zin zijn er lokale, regionale, administratieve assistenten, van de Bank van Spanje, van de gezondheidsdiensten… Maar ze hebben meestal drie tests: een theoretische typetest, een psychotechnische test en een kantoorautomatiseringstest. Het salaris ligt tussen de 1.200 en 1.700 euro per maand.

Celador-opposities

Een bewaker

Ze zijn het gemakkelijkst te behalen op het gebied van gezondheidszorg en hoewel dit afhankelijk is van de regionale diensten, zijn er een aantal algemene vereisten: 18 jaar of ouder zijn en ESO hebben. Wat de onderwerpen betreft, deze ligt meestal tussen de 15 en 25, wat over het algemeen het geval is wordt opgelost in één meerkeuzeoefening. Er kunnen echter cursussen worden gevolgd om punten te verdienen tijdens de oproep. Salarissen liggen tussen de 1.200 en 1.500 euro.

Subalterne opposities

Een schoonmaker in zijn junior positie

Jaarlijks komen de autonome gemeenschappen periodiek bijeen functies die moeten worden vervuld voor het goed functioneren van hun instellingen. Dit zijn personeel van de hulpdiensten, schoonmaakpersoneel, chauffeurs, keukenassistenten… Daarom variëren de vereisten afhankelijk van de oproep, hoewel ze meestal een ESO of gelijkwaardig vereisen. De syllabus omvat meestal tussen de 10 en 20 onderwerpen en de tests zijn meestal ook eenvoudig. Wat het salaris betreft, ligt dit meestal rond de 1.200 euro.