5 manieren om talent in uw bedrijf te behouden

Nieuws

Er wordt al langere tijd melding gemaakt van het tekort aan talent. In sommige sectoren, zoals de technologie, hebben bedrijven grote moeite met het vinden van gekwalificeerde professionals. Met de uitdaging ook om ze vast te houden. Dit laatste is erg belangrijk, vooral als er veel concurrentie op de markt is, waardoor bedrijven al op zoek zijn naar oplossingen om hun werknemers te behouden.

De belangrijkste maatregel is altijd het bieden van een hoger salaris geweest, maar dat is niet altijd mogelijk. Alles is echter niet verloren, en Het socialezekerheidsbeleid wordt steeds belangrijker, evenals de verbetering van de arbeidsomstandigheden. Hieronder vindt u vijf manieren om talent in uw bedrijf te behouden, zonder dat u de salarissen hoeft te verhogen.

Formules om talent te behouden

Dit zijn de 5 belangrijkste formules die bedrijven kunnen volgen talent aantrekken en behoudenwaarbij rekening wordt gehouden met de voorkeuren die de afgelopen jaren onder werknemers zijn waargenomen.

1. Flexibiliteit

De Arbeidsflexibiliteit Afgezien van het salaris is dit doorgaans het aspect dat door werknemers het meest wordt gewaardeerd. Vooral omdat het de balans tussen werk en privéleven verbetert, waardoor de medewerkerstevredenheid toeneemt. Dit helpt hen ook om efficiënter te zijn en kan een verbetering van de productiviteit registreren. Het kan op verschillende manieren worden toegepast, zoals het toestaan ​​van telewerken, het kiezen van het tijdstip van binnenkomst of vertrek of het toestaan ​​van intensieve werkuren in bepaalde periodes van het jaar, zoals de zomer.

Hoewel het nog steeds in Spanje aankomt, a perfect voorbeeld die in sommige sectoren en landen wordt toegepast, zoals in het geval van IT-professionals, Het is chronowerk (of “chronowerken”). Het komt er feitelijk op neer dat werknemers hun werkuren vrij kunnen kiezen. Dat wil zeggen dat medewerkers zelf mogen bepalen wanneer zij hun dag beginnen en eindigen.

2. Leermogelijkheden

Voor sommige professionals is het ook erg belangrijk om leermogelijkheden te hebben, om te weten wat het bedrijf hen gaat bieden. voortdurende opleiding waardoor ze nieuwe vaardigheden kunnen verwerven en voorop kunnen lopen bij alle ontwikkelingen in hun vakgebied. Dit kan zowel binnen als buiten het bedrijf zelf worden aangeboden, aangezien sommige bedrijven bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het voltooien van masteropleidingen of cursussen. Het is een formule waar bedrijven echt profijt van hebben, omdat ze hierdoor hooggekwalificeerde werknemers in dienst kunnen houden.

3. Bedrijfscultuur

Hij gevoel van verbondenheid kan de sleutel zijn tot het behouden van talent. Het is iets dat wordt gedeeld door grote multinationals zoals Google of Apple, die dat wel hebben gedaan zeer gevestigde waarden waardoor hun medewerkers het gevoel krijgen dat ze er deel van uitmaken. Een van de fundamentele factoren om deze bedrijfscultuur te bereiken, naast de bovengenoemde waarden, is interne communicatie, de praktijk van actief luisteren, waardoor werknemers zich meer gewaardeerd en gemotiveerd voelen.

4. Groeimogelijkheden

Aan leermogelijkheden is ook projectie binnen het bedrijf gekoppeld. Er zijn veel werknemers die niet hun hele professionele carrière in dezelfde functie willen doorbrengen, maar liever vooruitgang willen boeken en groeien binnen het bedrijf. Dus, een goed carrièreplan hebben Dat medewerkers het vanaf het eerste moment kunnen weten, kan van cruciaal belang zijn.

5. Voordelen

Sociale voordelen kunnen ook een verschil maken. Je moet jezelf afvragen, Welke behoeften hebben mijn werknemers? En kijk hoe je ze kunt bedekken. Als velen van hen bijvoorbeeld kinderen hebben, kunnen ze overwegen een kinderopvangvoucher te krijgen. Of als ze moeite hebben om naar de werkplek te komen, zorg dan voor een door het bedrijf betaalde bus die de verschillende ploegendiensten bestrijkt. Andere voorbeelden zijn het hebben van een bedrijfskantine tegen een gereduceerde prijs of een restaurantvoucher, een ziektekostenverzekering, een pensioenregeling, een bedrijfswagen, een gratis fitnessruimte op kantoor of het krijgen van gratis koffie of fruit.