CV samenvatting: definitie, goede en slechte voorbeelden

Zoek werk

Waar is een cv-samenvatting voor?

Naast dat het compleet is en naar het perfecte cv neigt, moet je curriculum vitae ook aantrekkelijk zijn. Met gelijke vaardigheden en ervaring, waarom zou de recruiter jou selecteren in plaats van een ander? Hoe personaliseer je minimaal zo’n opgemaakt document? Hoe bepaalde informatie te markeren? Dit is het doel van het cv-overzicht bovenaan de pagina.

Of het nu gaat om uitleg over je achtergrond, een nadruk op je soft skills of vaardigheden die de verdiensten van je sollicitatie rechtvaardigen, de cv-hook maakt je cv leesbaarder voor de recruiter. U hoeft geen blok te schrijven, drie of vier regels zijn voldoende.

De doelstellingen zijn meervoudig: begeleiden bij de lezing die de HRD zal hebben van uw achtergrond, bewijzen dat uw profiel voldoet aan de behoeften van de aangeboden baan en,

Directeur internationale verkoop

– Verkoop assistent, commercieel en regionaal sales manager functies

– Op basis van mijn ervaring denk ik dat ik het ideale profiel heb om bij uw bedrijf te komen werken als internationaal salesmanager.

Onze mening over deze CV samenvatting : gedeeltelijk geschreven en zonder personalisatie, deze samenvatting is voldoende om de professionele ervaringen hieronder in de sectie Ervaringen op te sommen, zonder verdere details. Het staat de recruiter toe om niet het hele cv te lezen, maar geeft geen aanvullende informatie over de persoonlijkheid van de kandidaat.

Bovendien kan de functie van international sales manager in verhouding tot het profiel te groot lijken. Op dit punt ontbreekt het aan duidelijkheid over de titel van de samenvatting “Internationaal Commercieel Directeur”: is het de huidige functie of de felbegeerde functie? Geef in dit geval de voorkeur aan een echte CV-titel.

Zowel inhoudelijk als vorm vervult deze samenvatting zijn rol, namelijk de recruiter ervan te overtuigen dat jij de ideale kandidaat bent voor de functie, niet.