7 attitudes die recruiters irriteren in sollicitatiegesprekken

Zoek werk

De kandidaat die te laat komt en zich niet verontschuldigt

“Een sollicitatiegesprek is geen afspraak zoals alle andere. Je kunt een beetje moeite doen om je horloge in te stellen. “Laurent Rodriguez, voormalig recruiter bij Lactalis, tolereert een kleine verschuiving in de planning. “De persoon die komt en niets van het bedrijf weet, is super irritant. Zelfs als ze iemand is met een interessant profiel, geeft ze ons de indruk onze tijd te verdoen. zegt Mathis, HR-manager bij een ingenieursbureau (die liever anoniem blijft). Voor een sollicitatiegesprek is het belangrijk om de 10 dingen die je moet weten over het bedrijf op een rijtje te zetten.

Zelfde mening voor L: “Natuurlijk zijn de kandidaten er om zichzelf te verkopen… maar we weten dat ze zelden alleen werken. Dus de persoon die alleen over zichzelf praat, zonder ooit haar team, haar organisatie, haar bedrijf te noemen, wekt de indruk dat ze alleen aan haar navel denkt. En het kan snel vermoeiend worden “zegt Laurent Rodriguez. “We zien het van verre aankomen. »

De kandidaat te comfortabel

“Die dag zei ik tegen mezelf dat na hem iedereen mij de ideale kandidaat zou lijken. “Je kunt ontspannen aankomen, maar er zijn codes om te respecteren. Gelukkig weet de overgrote meerderheid van de kandidaten dit. Meer in het algemeen, ontdek de 5 zinnen om te verbannen in een sollicitatiegesprek.

De kandidaat die weigert de vragen te beantwoorden

“Het gaat één keer voorbij… maar na twee of drie keer stop ik met het stellen van vragen en laat ik de persoon voor zichzelf zorgen “, legt Laurent Rodriguez uit. Maar het ergstevervolgt de recruiter “De kleine jonge mensen zonder ervaring die een functie eisen waarvoor ze geen tijd hebben gehad om de vaardigheden te verwerven, of die meteen manager willen worden, vind ik nogal gênant, merkt Mathis op. We weten dat een sollicitatiegesprek stressvol is en we tolereren uitingen van angst (ontdek de gebaren die je weggeven tijdens een sollicitatiegesprek) Je wordt er erg ongemakkelijk van. En waar de kandidaat zelden aan denkt, is dat het interview ook voor een recruiter erg angstig kan zijn. Vooral het operationele personeel is niet per se voorbereid op dit soort oefeningen en kan net zo gestrest zijn als ze zijn. »