Covid: hoe vier je dit jaar kerst in het bedrijfsleven?

Vooruitgang op het werk

Hoe organiseer je een zakelijk kerstfeest?

Bent u op zoek naar een idee voor vier kerst met je telewerkteam ? Deze periode kan een goed excuus zijn voor elke manager. Als je het moreel van je team een ​​boost wilt geven, het aan elkaar wilt lassen en dit jaar vrolijk wilt afsluiten, kun je een klein evenement organiseren voor Kerstmis.

Het is belangrijk om de magie van Kerstmis tot leven te brengen om ieders gemoedsrust te houden.

Hoe organiseer je een kerstfeest voor een telewerkend team? Dankzij de technologie en hulpmiddelen voor werken op afstand die zijn ontwikkeld met de veralgemening van telewerken, is het mogelijk om een ​​goede tijd te hebben met collega’s van hetzelfde team als de kerstvakantie nadert. En zelfs fysiek op afstand van elkaar.

Hier zijn enkele “Covid-vriendelijke” ideeën om het einde van het jaar een feestelijke boost te geven:

  • Organiseer een virtueel feest.
  • Organiseer een virtueel kerstaperitief.
  • Plan een digitaal ontsnappingsspel.
  • Bereid een interactieve quiz voor.
  • Organiseer een virtuele karaoke…

Hoe organiseer je een wedstrijd voor kantoordecoratie voor Kerstmis?

Om de teamcohesie te behouden en een beetje kerstmagie in je telewerkteam te blazen, moet je je aanpassen. Wat te doen om Kerstmis in het bedrijf te vieren als alle medewerkers op afstand zijn? Wat als je je teamleden zou aanbieden? hun werkplek inrichten met een kerstthema !

Hiervoor kunt u het idee per e-mail voorstellen en de dag en tijd van de wedstrijd voor het mooiste kantoor voor kerst. Vervolgens moet u een virtueel evenement creëren met de externe communicatietools die door het bedrijf worden gebruikt (Meet, Zoom, Skype, enz.).

Dan kunt u met een online enquêtetool (Doodle bijvoorbeeld) naar alle discretie het mooiste persoonlijke bureau kiezen.

▶️ Als jij en je team persoonlijk bij het bedrijf zijn, kun je dit idee omzetten en iedereen aanbieden om een ​​klein kerstgevoel in hun kantoor te brengen om het een feestelijke uitstraling te geven.

Hoe organiseer je de verkiezing van de lelijkste kersttrui op het werk?

Sommige medewerkers van het bedrijf willen waarschijnlijk aan het eind van het jaar de druk wat verlichten. En bedrijfskerstfeesten zijn een gelegenheid om een ​​leukere en vriendelijkere tijd door te brengen met collega’sen zelfs op afstand.

Waarom organiseer je geen wedstrijd lelijkste kersttruien op kantoor ? Het idee is vrij simpel: iedereen moet een kersttrui dragen, zo kitsch mogelijk, tijdens een virtueel evenement dat je eerder hebt gemaakt op bijvoorbeeld Zoom, Meet of Skype.

Met een online enquêtetool kunt u vervolgens naar eigen goeddunken de mooiste/lelijkste kersttrui kiezen.

▶️ Mocht je niet telewerken, dan is het perfect mogelijk om deze verkiezing op te zetten bij het bedrijf. Het volstaat de teams voor te stellen het spel op een bepaalde dag te spelen en een geheime stemming te organiseren.

Hoe plan je een zakelijke kerstmaaltijd?

Het organiseren van een kerstmaaltijd, een snack of een kleine snack op het bedrijfsterrein wordt ingewikkelder als medewerkers telewerken, maar het is niet onmogelijk als je gemotiveerd bent.

Op bedrijfsterrein of in een bar heb je verschillende mogelijkheden voor: organiseer samen met je team een ​​kerstmaaltijd. Als alle medewerkers op bepaalde dagen van de week in het pand aanwezig zijn, geef dan de voorkeur aan deze tijden om de datum voor de kerstmaaltijd vast te leggen.

Hier zijn enkele ideeën voor kerstmaaltijden of snacks in bedrijven: pakjes gepersonaliseerde aperitieftaarten, kleine doosjes bitterkoekjes, distributie van individuele geschenkmanden, dozen bonbons of papillotten…

Hoe organiseer je een cadeau-uitwisseling om Kerstmis zakelijk te vieren?

Organiseert u liever geen fysiek of virtueel evenement, dan is het heel goed mogelijk om uw medewerkers op een andere manier te plezieren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor kerstgeschenkdozen, cadeaubonnen of gedematerialiseerde cadeaubonnen.

Met geschenkdozen kunt u uw zendingen personaliseren, maar ook de Franse economie ondersteunen. Verpakt naar de huizen van medewerkers gestuurd, vinden ze snel een plekje aan de voet van de kerstboom.

Om uw MVO-verplichtingen te promoten, kunt u bijvoorbeeld een geïsoleerde waterfles of een gepersonaliseerde draagtas aanbieden. Of blijf klassiek met chocolaatjes, een fles wijn, dozen met gepersonaliseerde koekjes.