Compensatie: welke voordelen bieden werkgevers om u te verleiden om te blijven (en uw koopkracht te vergroten)?

Nieuws

Bijna een op de vijf bedrijven levert al niet-financiële voordelen op

Volgens WTW’s 2022 Inflation and Compensation Actions Survey kijken bedrijven niet alleen naar de spaarzaam en aan een gerichte doelgroep ook loonsverhogingen, maar kijken bedrijven ook steeds vaker naar de niet-financiële elementen van compensatie . Voor 18% van de respondenten is dit al effectief. Voor 15% zit het in de pijplijn en 38% overweegt het.

Meer dan de helft van de bedrijven richt zich op het verbeteren en promoten van geldbesparende personeelsbeloningen

Betere gezondheidsdekking

“Het gaat om het indirect verbeteren van het financiële welzijn van hun medewerkers. Bijvoorbeeld via de zorgverzekering. Sommige bedrijven verhogen de garantieshen tarief terugbetaling of Diensten gedekt. Ze omvatten nu bijvoorbeeld meer vergoedingen voor sessies met een osteopaat, een psycholoog”, merkt Khalil Aït-Moouloud op, directeur van de compensatie-enquêteactiviteit bij WTW.

Meer flexibiliteit in het verloningspakket

Het doel is dat medewerkers betrokken worden bij hun verloning en hun pakket kunnen moduleren volgens hun huidige behoeften. “Ze kunnen bijvoorbeeld arbitreren tussen a toenemen en extra vrije dagen. Of beslissen over het gebruik van hun variabele bonus. Sommigen zullen besluiten om het in de zak te steken, anderen om het om te toveren in opleidinganderen om de garanties van hun complementaire gezondheid te vergroten”, illustreert hij.

Interne kortingsprogramma’s

Voorkeurtarieven op eigen producten en/of diensten (exclusief CSE) worden wederom door bedrijven naar voren gebracht. “Sommigen gaan ook samenwerkingsverbanden aan met externe merken, zodat hun medewerkers profiteren van tarieven die met deze merken zijn onderhandeld. Ik heb dit gemerkt bij doe-het-zelfzaken, meubels en zelfs IT-winkels”, legt Khalil Aït-Moouloud uit.

Toegang tot specifieke hulpprogramma’s

“Sommige medewerkers hebben ook de mogelijkheid om mee te doen juridische hotlines om te profiteren van technisch advies over bijvoorbeeld belastingvrijstelling of vastgoedbeleggingen”, merkt hij op. Het doel is om medewerkers zoveel mogelijk en dagelijks te ondersteunen bij het behouden van hun koopkracht.