Commercieel cv in 2022: voorbeeld en advies

Zoek werk

Welke vorm van cv moet u gebruiken bij het zoeken naar een verkoopfunctie?

Werk aan de slogan van het commerciële CV

De CV-titel en de CV-haak zijn de twee meest zichtbare elementen op een CV. Dus, zoveel om voor de eerste indruk te zorgen. Beiden stellen de recruiter in staat om op het eerste gezicht op de hoogte te zijn van de gezochte functie en uw belangrijkste kwaliteiten. Hun bewoordingen moeten duidelijk, nauwkeurig en gepersonaliseerd zijn: u bent op zoek naar een verkoopfunctie en uw vaardigheden zijn in overeenstemming met het profiel waarnaar wordt gezocht in de jobaanbieding.

Voorbeeld van een goede zakelijke cv-titel : Ervaren Commercieel Directeur – drietalig

Voorbeeld van een commerciële cv-haak : 8 jaar ervaring in de automobielsector waarvan 5 jaar als commercieel directeur van een dochteronderneming in Italië en 3 jaar als plaatsvervangend commercieel directeur in Engeland.

Omgekeerd, vermijd “boot” -titels en slogans, zoals Sales Director die op zoek is naar een baan. Als je solliciteert, ben je eigenlijk op zoek naar een baan. We raden u aan uw hook aan te passen aan de vereiste vaardigheden die in de advertentie worden vermeld.

Kies voor een klassieke cv-structuur

Het commerciële cv wijkt niet af van een klassieke cv-structuur. Naast een titel en een slogan, moeten er de essentiële onderdelen van het cv zijn: persoonlijke informatie, opleiding, beroepservaring, interessegebieden, mogelijk zachte vaardigheden.

Aarzel niet om de structuur van uw commerciële cv aan te vullen met een blok dat betrekking heeft op uw computervaardigheden en uw taalniveau. Het gebruik en de beheersing van klantopvolgingssoftware is een echte aanwinst voor uw rekrutering. Hetzelfde geldt voor talen, zeker als je in een internationale markt moet werken.

Het doel is om de recruiter de consistentie tussen uw achtergrond, uw ervaring en uw zoektocht naar een verkoopfunctie aan te tonen.

zakelijk cv en cv-kleur

Een van de eigenschappen die van een verkoper worden verwacht, is dynamiek. Een vleugje kleur in je commerciële cv is een manier om deze knowhow te illustreren.

Dus welke kleur moet je kiezen voor je commerciële CV? Rood en oranje zijn twee kleuren waarvan de betekenis dynamiek is. Blauw (of het blauwe verloop) is ook universeel. Zonder zijn cv op een kerstboom te laten lijken, kun je hem met kleine details inkleuren.

Welke vaardigheden moeten worden benadrukt in een commercieel cv?

Bepaalde zakelijke vaardigheden kunnen een verschil maken op een cv en u de baan van uw dromen bezorgen. Om meer te weten te komen over dit thema, beantwoordt ons speciale artikel al uw vragen De commerciële vaardigheden op het cv die het verschil maken.

Bevorder technische zakelijke vaardigheden

De arbeidsmarkt voor sales is dynamisch. Om het verschil te maken met andere profielen die identiek zijn aan het uwe, moet u de recruiter uitleggen en overtuigen dat u over de technische vaardigheden beschikt die worden verwacht voor de te vervullen functie. De business van sales is een business van cijfers en KPI’s.

Hoewel elk aanbod uniek is, zijn bepaalde commerciële vaardigheden onveranderlijk:

  • Prospecteren van nieuwe klanten.
  • De omschrijving van de producten of diensten die door het bedrijf worden aangeboden.
  • De verkoop van producten of diensten aangeboden door het bedrijf.
  • Markttoezicht, vooral concurrentie.
  • Verkoop en prestatie volgen.

Aarzel niet om ze te illustreren om uw zakelijke vaardigheden te verbeteren. U kunt met name uw verkoopresultaten onder de aandacht brengen, nauwkeurige en eerlijke cijfers geven, praten over uw kennis van de markt.

Je moet de recruiter overtuigen van je vasthoudendheid: van de prospect een klant maken, dat is je motto.

Promoot je commerciële soft skills

Naast technische vaardigheden kunnen soft skills je helpen om je te onderscheiden van andere kandidaten. De menselijke vaardigheden die in je commerciële CV moeten worden gewaardeerd, zijn: organisatie, dynamiek, gevoel voor klantenservice en uitstekende communicatie, stressbestendigheid, overtuigingskracht. Ze illustreren de kwaliteiten van je cv.

U kunt ervoor kiezen om ze te markeren in een bijlage van uw cv, of ze juist overal te verspreiden (in de rubriek Beroepservaring en de rubriek Centers of interest). Als je bijvoorbeeld tennist, geef dan je ranking aan. Je zult je winnende temperament en je competitieve geest demonstreren.

Voorbeeld van verkoop-cv

Wij bieden u een zakelijk CV-sjabloon aan.